Ο Γιάννης Γαλουζής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Κω τη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού του, για το Δήμο Καλύμνου

Ο Γιάννης Γαλουζής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Κω τη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού του, για το Δήμο Καλύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Καλυμνιακό λαό που μας έδωσε τιμητική εξουσιοδότηση να διοικήσουμε το νησί, ολοκληρώνοντας την πρώτη θητεία μας, προχωρούμε σήμερα νόμιμα και επίσημα, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μια θητεία, που χαρακτηρίσθηκε από αναπτυξιακά έργα, μέριμνα για τους πολίτες, σεβασμό στον άνθρωπο, αγώνα για διεκδικήσεις και αγάπη για το νησί.

Εκτός των άλλων, αυτό που χαρακτηρίζει τη διοίκηση της παράταξής μας, είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε στα Δωδεκάνησα τον τελευταίο αιώνα: Η ίδρυση Πανεπιστημίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, που ήδη, έχει μπει και στο Μηχανογραφικό των Πανελλαδικών εξετάσεων. Και όπως υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας, μετά τη Σχολή Πλοιάρχων, από την αρχή του χρόνου συνεχίστηκαν οι διαδικασίες και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά η λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, επικεφαλής της ανεξάρτητης, υπερκομματικής, αυτοδιοικητικής παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» κ. Γιάννης Γαλουζής, αμέσως μετά την κατάθεση δήλωσης της κατάρτισης του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Κω. Και ο ίδιος συνέχισε:

«Ο συνδυασμός, κατατέθηκε με πλήρη συμμετοχή, σαράντα ενός (41) υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, από όλους τους κομματικούς χώρους, ώστε να επικρατήσει ευρύ, δημοκρατικό και ελεύθερο πνεύμα απόψεων. Άξιοι πολίτες της Καλύμνου, άτομα κύρους, που δραστηριοποιούνται στο νησί, αλλά και Καλύμνιοι της διασποράς, θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις και την επόμενη τετραετία, ώστε η Κάλυμνος να πάει ακόμα πιο ψηλά, να αποκτήσει τη φήμη που της αξίζει και να ξεφύγει εντελώς από την εσωστρέφεια που καθήλωνε το νησί μας στην αφάνεια εδώ και χρόνια.

Με καθαρά χέρια και ψηλά το κεφάλι, διεκδικούμε την ψήφο των συμπατριωτών μας και την επόμενη τετραετία, με υποσχέσεις που αποτελούν και πάλι ξεκάθαρες και υλοποιήσιμες πράξεις απέναντι στους συμπολίτες μας.

Οι προκλήσεις είναι ατελείωτες για ένα μεγάλο νησί, όπως η Κάλυμνος. Μεγάλα έργα, συγκοινωνιακό, οικοδομή, τουρισμός, θέσεις εργασίας, επαναπατρισμός ξενητεμένων μας, παιδεία, υγεία, ελκυστικό περιβάλλον για τη νεολαία μας και βελτίωση της καθημερινότητας, καταγράφονται ως πρώτιστα στο πρόγραμμά μας. Διότι αποδείξαμε, πως μπορούμε να υλοποιούμε μεγάλες ιδέες, χτυπώντας εύστοχα τις σωστές «πόρτες».

Στα κέντρα των αποφάσεων, κανείς δεν βάζει στο συρτάρι τις προτάσεις μας, προφανώς, διότι είναι ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες. Ξέρουμε να κερδίζουμε. Το αποδείξαμε.

Με ειλικρινή αγώνα. Με διαφωνίες, αλλά στο τέλος συλλογική προσπάθεια. Με μικρολάθη που διορθώσαμε. Με αντιπαραθέσεις που γεφυρώσαμε. Με κοινό όραμα για το νησί μας.

Όλο αυτό το εγχείρημα, θα ήταν ίσως επίπονο για άλλους, αλλά εμάς, δεν μας κούρασε. Μας έδιναν κουράγιο και δύναμη το αποτέλεσμα και τα ενθαρρυντικά μυνήματα των συμπατριωτών μας.

Εκτιμώ τη συλλογική και ακούραστη προσπάθεια των συνεργατών μου που στελέχωσαν το συνδυασμό μας τη θητεία που διανύουμε, διότι όλα αυτά, δεν ήταν έργο του ενός. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους νεοεισερχόμενους στην παράταξη που συστρατεύονται μαζί μας, για τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019.

Παρά τα εμπόδια όσων δεν ήθελαν να επιτύχουμε, αυτών που δεν δίστασαν να θυσιάσουν δεκαετίες ολόκληρες το νησί μας για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, εμείς ξεκινήσαμε, πετύχαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα, για να φτάσουμε την Καλυμνο ψηλά! Πολύ ψηλά!

Η λασπολογίες τους απέναντί μας, μας δυνάμωνε. Ήταν κίνητρο τελικά, για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο παραγωγικοί. Μας ένωνε σαν παράταξη. Τα αντέξαμε όλα με πείσμα και με στοίχημα να κερδίσει η Κάλυμνός μας. Κλείσαμε τα αυτιά σε όλη αυτή την παρακμή και συνεχίσαμε τον αγώνα. Δεν ποινικοποιήσαμε την πολιτική ζωή, δεν στείλαμε κανέναν προηγούμενο δήμαρχο σε δικαστήρια, διότι αυτά, δεν μας αφορούν. Είναι πράξεις που δημιουργούν σύγχιση και ανασφάλεια στον Καλυμνιακό λαό.

Η δεύτερη τετραετία μας, ακόμα ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε. Διατηρώντας αξίες και ιδανικά του τόπου μας, προβάλλοντας ήθη και έθιμα, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες. Κάθε νέα τετραετία, ακόμα μια «Νέα Κάλυμνος»!

Για το συνδυασμό

ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ο επικεφαλής

Ιωάννης Α. Γαλουζής

ice_screenshot_20190504-170316.png

ADVERTORIALS