Αυτές είναι οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές

Αυτές είναι οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων για τις εκλογές

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου και της 2ας Ιουνίου 2019, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ενέκρινε το σχέδιο της ΚΥΑ για την αύξηση των ειδικών αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων διαμορφώνονται ως εξής:

α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καθορίζεται αμοιβή 1.540 ευρώ (7ημέρες για την 1η Κυριακή & 4 ημέρες για τη 2η Κυριακή).

Στους αναπληρωτές εφόρους καθορίζεται αμοιβή1.260 ευρώ (6ημέρες για την 1η Κυριακή & 3 ημέρες για τη 2η Κυριακή).

β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

 i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α & Β

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α & Β, ήτοι η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα µε τρεις κάλπες, καθορίζεται αμοιβή1.470 ευρώ (10ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2ηΚυριακή).

 ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νοµούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’ , Β1 Βορείου Τομέα,Β2 Δυτικού Τομέα και Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ και Β’ Πειραιά, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθορίζεται αμοιβή1.365 ευρώ (9ημέρες για την 1ηΚυριακή & 4ημέρες για τη 2ηΚυριακή).

iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινούνται σε προορισμούς µε συγκοινωνιακές δυσχέρειες

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσσες του νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραµµών του Ιονίου Πελάγους, καθορίζεται αμοιβή 1.365 ευρώ (9ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2ηΚυριακή).

 iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του νομού που υπηρετούν

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζεται αμοιβή1.260 ευρώ (8ημέρες για την 1ηΚυριακή & 4ημέρες για τη 2ηΚυριακή).

Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζεται αμοιβή 735 ευρώ (4ημέρες για την 1ηΚυριακή & 3ημέρες για τη 2ηΚυριακή).

 v. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του νομού που υπηρετούν

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζεται αμοιβή 1.050 ευρώ (6ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζεται αμοιβή 630 ευρώ. (3 ημέρες για την 1η Κυριακή & 3 ημέρες για τη 2η Κυριακή)

vi. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και µόνο για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τμήματα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 26ηΜαΐου 2019 καθορίζεται αμοιβή 525 ευρώ.

vii. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας

Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, καθορίζεται αμοιβή 100 ευρώ τόσο για την πρώτη Κυριακή όσο και για την δεύτερη.

« Οδοιπορικά θα χορηγηθούν και για τους δύο γύρους εφόσον απαιτηθούν», σημειώνει το Υπουργείο.

Τέλος, διευκρινίστηκε ότιγια τη διευκόλυνση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, θα τους παρασχεθούνέτοιμες φόρμες με τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων και των συνδυασμών, οι οποίες θα έχουν την ίδια γραμμογράφηση με τα βιβλία των εκλογών και θα μπορούν να επικολληθούν σε αυτά.

ADVERTORIALS