Η Κως μπαίνει στην ψηφιακή εποχή. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η δημιουργία ηλεκτρονικού πολιτιστικού οδηγού

Η Κως μπαίνει στην ψηφιακή εποχή. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η δημιουργία ηλεκτρονικού πολιτιστικού οδηγού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κως αποκτά ηλεκτρονικό πολιτιστικό οδηγό που θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες και ενημέρωση σε πολίτες αλλά και επισκέπτες για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο νησί.

Με τον ηλεκτρονικό οδηγό, οι επισκέπτες μας θα έχουν άμεση πληροφόρηση ενώ θα μπορούν να οργανώσουν τις διακοπές τους.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος εγκρίθηκε και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στα πλαίσια της πρόσκλησης «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του πολιτισμού για τον εμπλουτισμό του τουρισμού της εμπειρίας».

Μάλιστα η πρόταση του Δήμου αξιολογήθηκε πολύ ψηλά στη βαθμολογία από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Ο ηλεκτρονικός οδηγός περιλαμβάνει:

1ον) Ολοκληρωμένη και αναλυτική παρουσίαση και πληροφόρηση για τα ετήσια δρώμενα στο νησί, αλλά και για το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε δύο γλώσσες (αγγλικά και ελληνικά) με εφαρμογή πρόσβασης ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

2ον) Ημερολόγιο εκδηλώσεων μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets. Θα αποτελεί μια προσωποποιημένη πρόσβαση στην πληροφορία του «Πολιτιστικού Οδηγού» και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως από τους επισκέπτες που φτάνουν στο νησί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

3ον) Κεντρικό ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων και αρχείων πολυμέσων. Μία cloud εφαρμογή στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύσουν αρχεία φωτογραφιών, βίντεο, γραφικών, ήχου και κειμένου σε μια ασφαλή, κεντρική συλλογή. Θα δίνεται η δυνατότητα έξυπνης οπτικής αναζήτησης σε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει μικρογραφίες αρχείων, συλλογές και «έξυπνους φακέλους» για την καλύτερη ταξινόμηση και οργάνωσή τους.

4ον) Πλατφόρμα καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θα τροφοδοτείται από πολιτιστικούς φορείς αλλά και στελέχη του Δήμου για το σύνολο των εκδηλώσεων πολιτισμού που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο σε όλη τη διάρκεια του έτους και θα λειτουργεί και ως κεντρικό αποθετήριο με ιστορικά δεδομένα και με προτάσεις σε επισκέπτες του νησιού. Ειδικά για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στα αγγλικά και στα γερμανικά.

Η Κως μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, προσφέρει νέες και πρωτοποριακές υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της.

Η Κως του 2023 είναι εδώ.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS