Το σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω για το πρόγραμμα που παρουσίασε η παράταξη "Ισχυρή Κως"

Το σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω για το πρόγραμμα που παρουσίασε η παράταξη "Ισχυρή Κως"

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω για το πρόγραμμα που παρουσίασε η παράταξη "Ισχυρή Κως"


Το πρόγραμμα της παράταξης “Ισχυρή Κως” που παρουσιάστηκε χθες Κυριακή, άνετα μπορεί να εναρμονιστεί με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές,όποτε αυτές γίνουν. Εκτός από την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ,μπορεί να εκφράσει και τα δύο κόμματα.

Κυρίως όμως έχει την πρόθεση να υπηρετήσει “την Κω του τουρισμού και του ευρωπαϊκού προορισμού”,δηλαδή μια Κω που έχει παραδώσει ,γη θάλασσα, ακτές, βουνά και δάση στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου .

Μια Κω εξαρτημένη απο τα charters και τα 5αστερα των All inclusive , με το εργατικό δυναμικό του τόπου σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας,με τους μικροεπαγγελματίες και αγρότες να συμπιέζονται και να αφανίζονται !

Οι υποσχέσεις με ωραίες και βαρύγδουπες λέξεις δεν κοστίζουν τίποτα

Το δίλημμα που βάζει για   “ευρωπαϊκή προοπτική ή στασιμότητα” μεταφράζεται σε απλά ελληνικά εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που προϋποθέτει τοπική φορολόγηση και ανταποδοτικότητα,ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση ,συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών, παροχή ενός ελάχιστου πακέτου και παράδοση όλων σε ιδιώτες και ομίλους με αποτέλεσμα αύξηση του κόστους για τον δημότη.

Μία από τα ίδια δηλαδή!

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο όταν οι βιοπαλαιστές και τα λαϊκά νοικοκυριά της Κω αξιοποιώντας την αρνητική εμπειρία χρόνων,δεν σπαταλήσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για όλα αυτά που δεν έγιναν για το καλό τους όπως επίσης για αυτά που έγιναν και σχεδιάζονται για το καλό των επιχ/κων ομίλων.

Το ζήτημα δεν είναι ποια από τις τρεις παρατάξεις μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει πολιτική συμβιβασμού στην φτώχεια, στην ανέχεια και στα ελάχιστα.

Το ζήτημα είναι να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν την πολιτική και θα σταθεί άφοβα απέναντι σε κάθε αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης

Ενισχύουμε και ισχυροποιούμε την Λαϊκή Συσπείρωση.

                                                                                                                                   

                                                                                                                                   

                                                                                                                                                15/4/2019

zamagias