Σημαντικές εκδηλώσεις στην Ισπανία από το Παγκόσμιο Ιπποκρατικό Κίνημα, σε συνεργασία με το γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Κω

Σημαντικές εκδηλώσεις στην Ισπανία από το Παγκόσμιο Ιπποκρατικό Κίνημα, σε συνεργασία με το γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Κω

                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 Κως 15/4/2019

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις , στο πλαίσιο του στόχου: «ΚΩΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ», πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία από το Παγκόσμιο Ιπποκρατικό Κίνημα , σε συνεργασία με το γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Κω.

Η πρώτη αφορά σε εγκατάσταση προτομής του Ιπποκράτη και φύτευση πλατάνου στον περιβάλλοντα χώρο της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Τζιρόνα , γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της!

Η δεύτερη αφορά επίσης εγκατάσταση προτομής και φύτευση πλατάνου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου «REY HUAN CARLOS» της Μαδρίτης.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση του Πανεπιστημίου της Μάλαγα να εγκρίνει ετήσια δαπάνη που θα καλύπτει τα έξοδα στους δύο αριστεύσαντες φοιτητές κάθε χρόνο, να επισκέπτονται το νησί μας και να δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω.

Ανάλογη κίνηση ετοιμάζονται να κάνουν και άλλες Ιατρικές σχολές , αλλά και Ιατρικοί Σύλλογοι και Ιατρικές Εταιρείες όπως η Καρδιολογική και η Ογκολογική.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στην Ιατρική Σχολή της Μάλαγα , ιδρύθηκε ο πρώτος «ΟΜΙΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ» , με στόχο:

  • ΔΙΆΔΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΤΡΟΥ – ΑΣΘΕΝΗ.

Το πρόγραμμα συνεργασίας Δήμου-Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Κινήματος συνεχίζεται , αφού ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται και σε άλλες Ιατρικές Σχολές στην Ισπανία αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες .

                                                               Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Δήμου Κω

                                                                                    Νίκος Κανταρζής

zamagias