ΚΝΕ: Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης στο 1ο Φεστιβάλ Ποίησης του Δήμου Κω- Νικήτρια η Μαρία Δαρίδου

ΚΝΕ: Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης στο 1ο Φεστιβάλ Ποίησης του Δήμου Κω- Νικήτρια η Μαρία Δαρίδου

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης στο 1ο Φεστιβάλ Ποίησης του Δήμου Κω

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην νικήτρια, Μαρία Δαρίδου,  και σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος με τις δημιουργίες τους στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης που έγινε στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ ποίησης του Δήμου Κω.

Στα στενά πλαίσια του σημερινού σχολείου που γίνεται όλο και χειρότερο απαξιώνοντας την μαθητική δημιουργία και μαθαίνοντας στα παιδιά τον ατομισμό και τον ασταμάτητο ανταγωνισμό, με τους ταξικούς διαχωρισμούς, τη μόρφωση για λίγους και την όλο και γρηγορότερη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, τα έργα που οι μαθητές δημιούργησαν δείχνουν πως οι μαθητές ονειρεύονται, προβληματίζονται, ψάχνουν διεξόδους για ένα καλύτερο κόσμο και τρόπους για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Στους νέους σήμερα δεν μας ταιριάζει ο ρόλος "κομπάρσου"! Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή και το μέλλον μας και από το χέρι μας περνάει να τα καταφέρουμε. Τα διηγήματα και τα ποιήματα που έγραψαν οι μαθητές δείχνουν πως ένας είναι ο δρόμος της ζωής, κόντρα στο ρεύμα της απογοήτευσης και της υποταγής!

Καλούμε όλους τους μαθητές του νησιού να συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ που για ακόμη μια χρονιά διοργανώνει η ΚΝΕ στο νησί μας τις πρώτες μέρες του Μάη! Να έρθουν με τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, το δημιουργικό και ατίθασο πνεύμα τους και να κάνουν πραγματικότητα το σύνθημα του φεστιβάλ «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!»

 

ΟΒ Κω της ΚΝΕ

22/03/2019

ADVERTORIALS