ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε ρυθμίζονται οι υπαλληλικές ευθύνες στις αυτοδιοικητικές Οικονομικές Υπηρεσίες

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε ρυθμίζονται οι υπαλληλικές ευθύνες στις αυτοδιοικητικές Οικονομικές Υπηρεσίες

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: "Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε ρυθμίζονται οι υπαλληλικές ευθύνες στις αυτοδιοικητικές Οικονομικές Υπηρεσίες.

Παρατείνονται οι συμβάσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ΚΥΤ".

Με τροπολογία του ΥΠΕΣ ρυθμίζεται το θέμα περί ευθυνών των υπαλλήλων στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει αναδειχθεί μετά την ψήφιση του άρθρου 204 του Κλεισθένη, αλλά και εξαιτίας της κατάργησης του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού.

Με την κατατεθείσα ρύθμιση, προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών, καθώς και οι υπάλληλοι που ασκούν καθήκοντα τα οποία σχετίζονται με τις αρμοδιότητες των Οικονομικών Υπηρεσιών, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια - κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών για την παραπάνω ρύθμιση όπως επίσης για:

  • · Την αποδοχή της τροπολογίας που κατέθεσε με βουλευτές του Βορ. Αιγαίου ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Κέντρων Υποδοχής και Καταγραφής μεταναστών (ΚΥΤ).
  • · Την ρύθμιση για δυνατότητες απόσπασης δημοτικών υπαλλήλων δημοσιογράφων και τεχνικών σε δημοτικές τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.
  • · Και φυσικά για την ενσωμάτωση της τροπολογίας για την επαναφορά του θεσμού του Επάρχου.

.

 

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS