5 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης. ΦΩΤΟ

5 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης. ΦΩΤΟ

5 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης Γιώργος

Πρόκειται για τους:

Παναγιώτη Αντωνίου

Βασίλη Χατζηπαυλή

Ανθούλα Δραμουντανή

Φρόσω Βαβίθη

Σάκη Γερακιό


- Ο κ. Κυρίτσης απαντώντας και για τις απευθείας αναθέσεις που τον κατηγόρησε ο κ. Νικηταράς , είπε πως σε 96 ημέρες που διετέλεσε Δήμαρχος Κω το καλοκαίρι του 2014 ο κ. Νικηταράς είχε κάνει 48 απευθείας αναθέσεις!

- Ο κ. Κυρίτσης στη συνέντευξη τύπου τόνισε πως κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν το μίσος, την εμπάθεια, τη συκοφαντία, το ψέμα, τη λάσπη και την αθλιότητα, ως πεδίο αντιπαράθεσης με αποτέλεσμα σοβαροί και ενεργοί πολίτες αλλά και νέοι άνθρωποι, να αποθαρρύνονται να ασχοληθούν με τα κοινά.

- Ο Δήμαρχος Κω εκτός από ταρουσίαση των 5 υποψηφίων ανέφερε και ''τέσσερα σημαντικά έργα της δημοτικής αρχής'', όπως δήλωσε.

Το ένα είναι το κλειστό γήπεδο στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών που εντάξαμε για χρηματοδότηση στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Το δεύτερο είναι το κλειστό γήπεδο στη δημοτική ενότητα Δικαίου για το οποίο υπάρχει ήδη η πρώτη χρηματοδότηση.
Και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν την περίοδο 2019-2023.

Το τρίτο είναι η ανακατασκευή του παλιού γηπέδου του Ανταγόρα, η επαναδημοπράτηση του οποίου θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο και το Υπουργείο Αθλητισμού.

Το τέταρτο είναι η τοποθέτηση νέου παρκέ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Κω, για το οποίο έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση.

ice screenshot 20190315 155640


Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Κως, 15 Μαρτίου 2019

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σε μια ακόμα παρουσίαση νέων υποψηφίων με τη Δύναμη Αλλαγής-ΚΩΣ 2023.

Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω 5 νέους υποψηφίους, 5 ξεχωριστούς και ενεργούς πολίτες.

Είναι:

-Η κυρία Ανθούλα Δραμουντανή από την Κέφαλο, ιδιωτική υπάλληλος, ενεργός πολίτης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα νέα παιδιά και το μέλλον τους, μητέρα άλλωστε δύο αγοριών που σιγά-σιγά μπαίνουν στην παραγωγική διαδικασία.

-Η κυρία Ευφροσύνη Βαβίθη επίσης από την Κέφαλο, επιχειρηματίας με δύο κόρες και ενεργός πολίτης που αγωνίζεται συνεχώς για τον τόπο μας.

-Ο κύριος Βασίλης Χατζηπαυλής καθηγητής φυσικής αγωγής, το 1982 υπήρξε μέλος του πρώτου 15μελούς του Ιπποκράτειου Λυκείου Κω, την περίοδο 1984-88 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Τ.Ε.Φ.Α.Α. Με έντονη παρουσία στα κοινά μέσω αρθρογραφίας στο Βήμα της Κω με προβληματισμούς και προτάσεις για όσα απασχολούν τον τόπο μας, αλλά και με οργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων για τον αθλητισμό.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Από το 1993 μέχρι τον Μάρτιο του 2003 είναι μέλος του Δ.Σ. του Α. Σ. Κώων Ο Ιπποκράτης.

Την περίοδο 1997-2002 ιδρύεται στην Κω ο Σύλλογος Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Κω Νισύρου. Στις πρώτες αρχαιρεσίες αναλαμβάνει Πρόεδρος.

Το 2004 ιδρύει τον Κωακό Αθλητικό Όμιλο Φιλίνος και μετά τις εκλογές του 2005 αναλαμβάνει την προεδρία, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

-Ο κύριος Σάκης Γερακιός ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο κοριτσιών, ενεργό μέλος του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω, με ιδιαίτερη αγάπη στη Λαϊκή παράδοση που προωθεί με όλες του τις δυνάμεις. Ο κ. Γερακιός είναι σήμερα πρόεδρος του Ιστορικού Γ.Σ. Ιπποκράτης ο Κώος, αφιερώνοντας πολλές ώρες στα παιδιά μας.

-Ο κύριος Τάκης Αντωνίου επιχειρηματίας, άλλος ένας άνθρωπος του αθλητισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πατέρας μιας κόρης.

Όταν άνθρωποι, όπως αυτοί που παρουσιάζουμε σήμερα, ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και στηρίζουν την προσπάθεια μας για την Κω του 2023, εγώ προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή.

Γιατί είναι τιμή να σου εμπιστεύονται οι άνθρωποι τα όνειρα και τις ιδέες τους, όπως τιμή είναι να σε εμπιστεύονται και οι πολίτες.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αποθαρρύνονται νέοι άνθρωποι αλλά και ενεργοί πολίτες να ασχοληθούν με τα κοινά.

Γιατί όταν κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τη λάσπη και την αθλιότητα, ως πεδίο αντιπαράθεσης, είναι δεδομένο ότι σοβαροί και ενεργοί πολίτες αλλά και νέοι άνθρωποι, αποθαρρύνονται.

Χρειάζονται μεγάλα αποθέματα και ακόμα μεγαλύτερη πίστη για να μπορέσει να υπερβεί κανείς το μίσος, την εμπάθεια, τη συκοφαντία, το ψέμα και την αθλιότητα.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα διαθέτουν και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το νησί μας.

Οι υποψήφιοι που παρουσιάζουμε σήμερα έχουν ως σημείο αναφοράς το χώρο του αθλητισμού.

Μου δίνετε έτσι η ευκαιρία να αναφερθώ σε τέσσερα σημαντικά έργα της δημοτικής αρχής.

Το ένα είναι το κλειστό γήπεδο στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών που εντάξαμε για χρηματοδότηση στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Το τρίτο είναι το κλειστό γήπεδο στη δημοτική ενότητα Δικαίου για το οποίο υπάρχει ήδη η πρώτη χρηματοδότηση.

Και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν την περίοδο 2019-2023.

Το τρίτο είναι η ανακατασκευή του παλιού γηπέδου του Ανταγόρα, η επαναδημοπράτηση του οποίου θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο και το Υπουργείο Αθλητισμού.

Το τρίτο είναι η τοποθέτηση νέου παρκέ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Κω, για το οποίο έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση.

Κυρίες και Κύριοι

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν προτίθεμαι να μπω στο πεδίο της αθλιότητας και της λάσπης που προσπαθούν να με σύρουν κάποιοι.

Δεν διστάζουν να προβούν σε ακρότητες για να το πετύχουν.

Δεν πρόκειται όμως να πετύχουν τίποτα.

Εμείς θα μιλάμε για το έργο μας, ένα έργο ορατό και συγκρίσιμο με το δικό τους παρελθόν.

Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον γιατί εμείς έχουμε πρόγραμμα ενώ αυτοί έχουν μόνο παρελθόν.

Εμείς θα επιδιώκουμε τον ανοιχτό διάλογο των υποψηφίων δημάρχων μπροστά στους πολίτες. Ήδη οι άλλες δύο ανθυποψήφιοι και υποψήφιες δήμαρχοι αποδέχθηκαν τη διεξαγωγή αυτού του ανοιχτού διαλόγου με τη συμμετοχή των πολιτών και μπροστά στους πολίτες.

Διάλογος θα γίνει και μέσα από το ΔΗΡΑΣ και με τη δική σας συμμετοχή.

Και με κάθε δημοσιογράφο να κάνει όποια ερώτηση θέλει.

Θα μου πείτε, αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά ίσως δεν είναι τόσο αυτονόητο για όλους και αναφέρομαι στην σκαιότατη συμπεριφορά υποψηφίου σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του έκαναν.

Προφανώς για αυτό δεν θέλει να συμμετέχει και στο διάλογο με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους.

Ο διάλογος όμως αυτός θα προχωρήσει, αύριο κιόλας θα ανταλλάξουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας με τις άλλες παρατάξεις ώστε να δούμε τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στις παρατάξεις.

Συνεπώς προχωράμε. Και θα περιμένουμε και αυτόν που αρνείται το διάλογο, να αλλάξει άποψη και να συμμετέχει.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό στο διάλογο αυτό να υπάρχει και η συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Κυρίως αυτή.

Και η βάση για αυτή τη συζήτηση είναι τα προγράμματα.

Σας δίνω λοιπόν την είδηση. Αρχές Απριλίου, σε μια ανοιχτή και μαζική εκδήλωση, η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την Κω του 2023.

Μπροστά στους πολίτες, σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Γιατί εμείς δεν φοβόμαστε τους πολίτες.

Και οι πολίτες συμμετέχουν, μας στηρίζουν. Το απέδειξαν δύο φορές τον τελευταίο μήνα.

Με τη συγκλονιστική και μαζική συμμετοχή τους στον απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής.

Με τη μοναδική και μαζική παρουσία των γυναικών στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι γυναίκες της Δύναμης Αλλαγής-ΚΩΣ 2023.

Στην παρουσίαση του προγράμματος μας για τη νέα τετραετία, οι πολίτες θα δώσουν μία ακόμα ηχηρή απάντηση, ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Κυρίες και Κύριοι

Η διατήρηση ενός επιπέδου και ενός ήπιου κλίματος στην πορεία προς τις εκλογές, είναι ευθύνη όλων μας.

Εμείς από την πλευρά μας θα επιμείνουμε στη διατήρηση αυτού του κλίματος, θέλουμε το διάλογο γιατί έχουμε και έργο αλλά και πρόγραμμα.

Θα ήθελα όμως να καταστήσω σαφές ότι δεν θα μένουν αναπάντητες οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες. Δεν μπορεί να εκτοξεύει ο καθένας λάσπη και συκοφαντίες, χωρίς συνέπειες.

Ιδίως όταν αρνείται το διάλογο, μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, στην οποία ο κάθε υποψήφιος μπορεί να εκθέσει τις θέσεις, τα επιχειρήματα και τις προγραμματικές προτάσεις του με ευπρέπεια και δημοκρατική τάξη.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν συνέπειες για όποιον εκτοξεύει λάσπη. Θα καλείται να αποδείξει ότι λέει στη Δικαιοσύνη.

Και δεν παίζω.

Όποιος αμφιβάλλει, ας δοκιμάσει.

Είναι δεδομένο ότι η ανυπαρξία έργου, επιχειρημάτων και προγραμματικών προτάσεων για το αύριο αναγκάζει ορισμένους να χρησιμοποιούν το μόνο πράγμα που διαθέτουν σε επάρκεια: την αθλιότητα και τη λάσπη.

Είναι αυτοί που στα λόγια να ενώσουν την Κω. Και βλέπετε πως συμπεριφέρονται.

Γνωρίζω ότι κάποιοι έχουν συνδρομική σχέση μαζί μου. Ότι το μόνο που τους ενώνει, η μόνη συγκολλητική ουσία είναι το μίσος τους, η εμπάθεια απέναντι μου και τα συμπλέγματα τους.

Δεν με αφορούν αυτοί.

Εγώ απευθύνομαι στους πολίτες.

Και θα συνεχίσω να απευθύνομαι στους πολίτες.

Με ειλικρίνεια.

Γιατί δεν έχω καταθέσει μόνο τον απολογισμό του έργου μας.

Δεν θα καταθέσω μόνο το πρόγραμμά μας για τη νέα τετραετία.

Καταθέτω κάθε μέρα την ψυχή και την καρδιά μου.

zamagias