Νικηταράς: Στη Δημοτική Αρχή Κυρίτση υπάρχει μια κλειστή ομάδα η οποία νέμεται το δημοτικό χρήμα

Νικηταράς: Στη Δημοτική Αρχή Κυρίτση υπάρχει μια κλειστή ομάδα η οποία νέμεται το δημοτικό χρήμα

Σε μια συνέντευξη τύπου που διήρκεσε περίπου 3 ώρες, ο επικεφαλής της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ Νικηταράς Θεοδόσης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική για το πώς διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή Κυρίτση το δημοτικό χρήμα, ενώ έδωσε και στη δημοσιότητα το ενημερωτικό υπόμνημα σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σεβαστιανός Μαραγκός, πρόεδρος της Μαρίνας Κω, ενημέρωνε το κ. Νικηταρά την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ότι το ταμειακό διαθέσιμο της Μαρίνας Κω είναι 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Νικηταράς έδωσε το ενημερωτικό υπόμνημα το οποίο έλαβε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, από τον κ. Σεβ. Μαραγκό, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: ''Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 1.000.000 ευρώ'' . Ο επικεφαλής της ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ σημείωσε πως το συγκεκριμένο υπόμνημα αργότερα δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ χωρίς όμως την συγκεκριμένη πρόταση στην οποία αναφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου αυτή την στιγμή αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε ο κ. Μαραγκός την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

ice screenshot 20190314 215448

ice screenshot 20190314 215134

Ο κ. Νικηταράς όσον αφορά στην Μαρίνα μίλησε και για εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις, έφερε μάλιστα ως παράδειγμα συγκεκριμένη ανάθεση για την οποία 12.7.2018 και ώρα 15:30 το απόγευμα δημοσιεύθηκε πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατάθεσης προσφορών για την προμήθεια ειδών την οποία υπέγραφε ο πρόεδρος της Μαρίνας. Στις 13.7.18 πριν κλείσουν 24 ώρες έκαναν απευθείας ανάθεση 5.000 ευρώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, με τον κ. Νικηταρά να αναρωτιέται τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση και σε άλλες παρόμοιες.


Εκτός όμως από την Μαρίνα Κω ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε και στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος κάνοντας λόγο για κλειστό club που διαχειρίζεται το χρήμα, το οποίο κατανέμουν κατά το δοκούν αποκλείοντας εκατοντάδες έως χιλιάδες επιχειρήσεις του νησιού. 

Μάλιστα ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανθρώπους μέσα στη Δημοτική Αρχή Κυρίτση , είτε αυτοί είναι σύμβουλοι, υποψήφιοι σύμβουλοι , Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι επιχειρήσεων οι οποίοι παίρνουν με απευθείας αναθέσεις δουλειές του δήμου όταν για την ίδια δουλειά θα μπορούσε να προσκληθεί πλήθος ντόπιων επιχειρηματιών. 
Ο κ. Νικηταράς συνέχισε λέγοντας πως ''έτσι δικαιώνεται ο πολίτης που λέει ότι υπάρχει μια πολύ κλειστή ομάδα η οποία νέμεται το δημοτικό χρήμα εις βάρος όλων των άλλων επιχειρήσεων και πολιτών και αυτό το στοιχείο σαφώς και εμπεριέχει το στοιχείο της συναλλαγής. ''
 
Ο κ. Νικηταράς εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα εάν είναι Δήμαρχος Κω και έθεσε τους πρώτους στόχους του για το Δήμο της Κω, όπως δήλωσε απατώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ευτυχίας Σταθοπούλου οι στόχοι τους είναι η συνεργασία με φορείς, παρατάξεις και με όλες τις παραγωγικές μονάδες του νησιού, η διαφάνεια στο Δήμο Κω, η βελτίωση της καθημερινότητας των Κώων, η συνεργασία με την κεντρική εξουσία και την περιφέρεια αλλά και η σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης τόσο για το κέντρο της Κω όσο και για τις άλλες περιοχές του νησιού που το έχουν ανάγκη.
 
 
 
ADVERTORIALS