Μ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Miα ιστορία “διαφάνειας” από το παρελθόν, για το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Καΐσερλη, την ''Ισχυρή Κως''

Μ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Miα ιστορία “διαφάνειας” από το παρελθόν, για το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Καΐσερλη, την ''Ισχυρή Κως''

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Να θυμίσουμε στην Ισχυρή Κω, που είναι το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Καΐσερλη, μια ιστορία “διαφάνειας” από το παρελθόν.

Η “νέα” παράταξη μόνο νέα δεν είναι. Είναι το “Όραμα” του κ. Καΐσερλη μεταμφιεσμένο με “τεχνικές” βοήθειες από ανθρώπους που ασχολούνται ξανά με τα τοπικά πολιτικά πράγματα, αφού είχαν «εξαφανιστεί» επί 5 χρόνια, καθοδηγούμενοι όχι από τη διάθεση προσφοράς στον τόπο μας, αλλά από τα αισθήματα εμπάθειας απέναντι στο Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, έχοντας βέβαια και το χρίσμα συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άσκησαν διοίκηση στον Δήμο την περίοδο 2011-2014 με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Δεν έχουν ούτε έργο για να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν αλλά ούτε και πρόγραμμα. Δεν προτείνουν απολύτως τίποτα για την Κω, ενώ ο επικεφαλής τους, που ουσιαστικά αποτελεί τον “μπροστινό” αυτού του συστήματος που άλλοι τον επέλεξαν, φοβάται και αποφεύγει το διάλογο.

Στη προχθεσινή “ολομέλεια” τους έκαναν λόγο για διαφάνεια στον Δήμο, λες και εμφανίστηκαν χθες, λες και δεν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη του Δήμου την προηγούμενη τετραετία.

Να τους φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη για τη “διαφάνεια” που επικρατούσε στον Δήμο επί των ημερών τους, ιδίως σε ό,τι έχει σχέση με την ακίνητη περιουσία.

Οι άνθρωποι αυτοί παραχώρησαν ακίνητη περιουσία του Δήμου χωρίς ο Δήμος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ και χωρίς βεβαίως να υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία. Αναφέρομαι στην Αίγλη.

Το 2011 λοιπόν αυτοί οι ιδιώτες λειτουργούσαν την Αίγλη με τα φορολογικά στοιχεία (ΑΦΜ) του Δήμου.

Εισπράχθηκαν 316.781 ευρώ το 2011, χωρίς να καταλήξουν αυτά τα χρήματα ή μέρος τους στα ταμεία του Δήμου.

Εξαφανίστηκαν κατά σειρά οι ταμειακές μηχανές και το βιβλίο πρακτικών, όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις που υπάρχουν στη σχετική δικογραφία.

Επιπρόσθετα δημιουργήθηκαν χρέη που βαρύνουν τον Δήμο, αφού δεν είχε αποδοθεί ο ΦΠΑ, ούτε είχαν τακτοποιηθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χρήματα που εισπράχθηκαν.

Η ΕΔΗΚ, δηλαδή η Αίγλη, εμφανίζεται να έχει χρέη και προς τον Δήμο αφού το 2011 δεν απέδιδε το μίσθωμα για το ακίνητο, αλλά ούτε και το ΔΗΦΟΔΩ που τότε ήταν σε ισχύ.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι βέβαια ότι δεν είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία για τη λύση και την εκκαθάριση της ΕΔΗΚ όπως είχαν σαφή υποχρέωση από τη νομοθεσία.

Αυτή ήταν η «διαφάνειά» τους.

Η Κως δεν θα ξανακοιτάξει πίσω της.

Η Κως κοιτάζει μόνο μπροστά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Συντονισμού Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα

ADVERTORIALS