Η συνάντηση των Υποψήφιων Δημάρχων Κω, για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων διαλόγου με τους πολίτες - Τι αποφάσισαν

Η συνάντηση των Υποψήφιων Δημάρχων Κω, για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων διαλόγου με τους πολίτες - Τι αποφάσισαν

Το ''παρών'' δεν έδωσε ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς, επικεφαλής της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30, η συνάντηση των Υποψήφιων Δημάρχων Κω προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση του κ. Γ. Κυρίτση για ανοιχτό διάλογο των Υποψήφιων Δημάρχων μπροστά στους πολίτες και στις έξι δημοτικές κοινότητες του νησιού.

Η συνάντηση διήρκησε για περισσότερο από 1 ώρα με τους Υποψήφιους Δημάρχους που έδωσαν το ''παρών'' (Γιώργος Κυρίτσης, Ιωάννα Ρούφα, Κική Μακρή, Μηνάς Χατζηαντωνίου) να είναι θετικοί με τις όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν στο να πραγματοποιηθούν οι δημόσιοι διάλογοι.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηαντωνίου αν και βλέπει θετικά το δημόσιο διάλογο θα τοποθετηθεί εντός της ημέρας δίνοντας τη οριστική του απάντηση για το  αν  θα συμμετέχει, ενώ οι υπόλοιποι τρεις επικεφαλής το επόμενο 24ωρο θα φτιάξουν ένα πρόγραμμα με τις ημερομηνίες που τους βολεύουν έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί  η ακριβής ημερομηνία τής κάθε εκδήλωσης.


 ice screenshot 20190304 132835

Το  λόγο πήρε πρώτος ο κ. Κυρίτσης ο οποίος αναφέρθηκε και στο καθιερωμένο debate που θα γίνει στη Δημοτική Τηλεόραση Κω αλλά και ενδεχομένως σε διάφορες άλλες συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν στα τοπικά ΜΜΕ, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως η πρόταση για τους δημόσιους διαλόγους δεν αναιρεί τα debates ή όποια άλλη δημόσια συνάντηση με την παρουσία δημοσιογράφων.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Χατζηαντωνίου ο οποίος δήλωσε πως οι εκδηλώσεις αυτές είναι θετικές αλλά έτσι όπως έχουν στηθεί στο παρά πέντε, όπως τόνισε, είναι καιροσκοπικές, δεν είναι μέσα στο πνεύμα που τόσα χρόνια έχει ο ίδιος και εντός της ημέρας θα τοποθετηθεί για το αν τελικά πάρει μέρος.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε σε αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες σχετικά με την πρόταση του κ. Κυρίτση, όπως είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δημόσιων διαλόγων ανά δημοτική κοινότητα, δήλωσε πάντως θετική στο δημόσιο διάλογο και μετά από συζήτηση με τους Υποψήφιους Δημάρχους που θα πάρουν μέρος θα καθορίσουν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων δημόσιων πολιτικών διαλόγων με τη συμμετοχή των πολιτών.

Η κ. Ρούφα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθούν και οι έξι δημόσιοι διάλογοι, δήλωσε ότι λέει ναι στο διάλογο, με κυρίαρχο ρόλο το  ρόλο του ΣΕΜΜΕΚ, με δημοσιογράφο συντονιστή, με ερωτήσεις και από δημοσιογράφους και πολίτες με το τηλεοπτικό όμως debate να προηγηθεί προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος ποια ζητήματα βάζει η κάθε παράταξη.

Ο κ. Κυρίτσης κλείνοντας δήλωσε πως πρέπει να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες οι όποιες εκκρεμότητες σχετικά με τη διαδικασία και να βρεθούν οι συνεργάτες τής κάθε παράταξης έτσι ώστε να καταλήξουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συναντήσεων προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες.

* Το Kosnews24.gr έχει βιντεοσκοπήσει τη συνάντηση και τα σχετικά βίντεο θα δημοσιευθούν σε λίγη ώρα.


- Ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης βρισκόταν στο γραφείο του πριν τις 11 έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη συνάντηση.

- Πρώτη έφτασε λίγο πριν τις 11 η Ιωάννα Ρούφα, επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ και Δράση. συνοδευόμενη από το στέλεχος της παράταξης, Αποστόλη Κυριάκου.

20190304 110647 1600x1200

20190304 110649 1600x1200

- Ακολούθησε ο Μηνάς Χατζηαντωνίου επικεφαλής της παράταξης ΠΑΝΔΗΜΑ στις 11.02. 

20190304 110652 1600x1200

- Τελευταία έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο η  Κική Μακρή επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 11.10.

 20190304 111131 1600x1200

ADVERTORIALS