Εργατικό Κέντρο για τους απλήρωτους εργαζομένους του ΔΗΡΑΣ: Απαράδεκτοι Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Εργατικό Κέντρο για τους απλήρωτους εργαζομένους του ΔΗΡΑΣ: Απαράδεκτοι Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το Εργατικό Κέντρο από την πρώτη στιγμή στήριξε την διεκδίκηση των εργαζομένων στον ΔΗΡΑΣ ΚΩ για το αυτονόητο , την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των μισθών τους.!

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις δηλώσεις του Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη όσο και της ίδιας της Υπουργού κ. Αχτσιόγλου, η τροποποίηση του καταστατικού του ΔΗΡΑΣ ΚΩ , είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους.

Ωστόσο τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν στα χέρια τους την διαχείριση και την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημα….χθες.!!

Η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε την περίπτωση αυτή της διεκδίκησης των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ ΚΩ για να επιδείξει την αντεργατική της θέση σε διεκδικήσεις, εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να λειτουργεί ο Δήμος-Επιχείρηση.

Η κυβέρνηση από την άλλη συνεχίζοντας να εφαρμόζει όλο το μνημονιακό πλαίσιο, δήθεν αντιδρά , «συστήνει» στον δήμο την εξόφληση, δέχεται όμως την επιχειρηματολογία στις συναντήσεις στο ΣΕΠΕ κλπ. , ενώ έχει την δυνατότητα με αλλαγή νόμου ,να λύσει το ζήτημα της απληρωσιάς, της ομηρίας, της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί.

Απαράδεκτοι και οι δύο.! Κοκορομαχίες ,αλλά συμφωνίες στρατηγικής!

Και οι εργαζόμενοι στο περίμενε!

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί τώρα!

Να εξοφληθούν όλες οι οφειλές μισθολογικές και ασφαλιστικές προς τους εργαζόμενους.

Θέση και απαίτησή μας είναι το υπερώριμο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί  χωρίς παραπέρα ανατροπές στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα αυτό της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων  και εν προκειμένω μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ ,χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

28/02/2019

ADVERTORIALS