#Δίεση: Όχι κι άλλη σεζόν με το ρήγμα στο λιμάνι ανοιχτό – Όχι άλλη αναμονή – Να παρέμβει εγκαίρως το Λιμενικό Ταμείο για την προσωρινή αποκατάσταση

#Δίεση: Όχι κι άλλη σεζόν με το ρήγμα στο λιμάνι ανοιχτό – Όχι άλλη αναμονή – Να παρέμβει εγκαίρως το Λιμενικό Ταμείο για την προσωρινή αποκατάσταση

Ο επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, Γιάννης Ζερβός, λαμβάνοντας υπόψιν:

α) Ότι στις 14 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Σ.τ.Ε. η προσφυγή που αφορά στο έργο αποκατάστασης των λιμένων που επλήγησαν από τον σεισμό του 2017.

β) Ότι πέρα από την αναμονή της τελεσίδικης απόφασης του Σ.τ.Ε. θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, καθώς στη συνέχεια απαιτείται υπουργική απόφαση κι εντέλει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

γ) Ότι, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η αποκατάσταση του εσωτερικού λιμένα Κω έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης ένα οχτάμηνο,

έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βραδυκίνητη γραφειοκρατία, το γεγονός ότι κάποιοι μάλλον δεν κατανοούν ότι το νησί βρίσκεται επί ενάμισι έτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού προδιαγράφουν ένα και μόνο πράγμα:

Ότι αν ο Δήμος, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, δεν παρέμβει άμεσα για να αποκαταστήσει προσωρινά την εικόνα του εσωτερικού λιμένα τότε για μίαν ακόμη τουριστική περίοδο η κατάσταση εκεί θα μείνει όπως έχει.

Και τούτο το τραγικό ενδεχόμενο πρέπει να αποτραπεί εγκαίρως.

Κατά συνέπεια, επαναφέρουμε ως παράταξη το αίτημα της προσωρινής αποκατάστασης του εσωτερικού λιμένα (Μανδράκι) με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου, κι αναμένουμε την ανταπόκριση του δημάρχου».

 

Γραφείο Τύπου #Δίεση

ADVERTORIALS