Την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κάλυμνο και την αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

Την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κάλυμνο και την αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κάλυμνο και την αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με το α.π. 314/23.11.2018 έγγραφό του, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χαρίτση, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ξενογιαννακοπούλου, το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του καλυμνιακού λαού για αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου και την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί. Επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες της Καλύμνου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλο το έτος, τη λειτουργία του αναρριχητικού κέντρου και τις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται με την αύξηση του πληθυσμού στο νησί, λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Θυμίζουμε ότι το θέμα έχει απασχολήσει την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλυμνίων και αποφασίστηκε τόσο από το δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γαλουζή όσο και από τον κ. Χ. Κόκκινο η τεκμηριωμένη διαβίβαση του παραπάνω αιτήματος και η ανάγκη υλοποίησής του από την Κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Σας διαβιβάζουμε το σχετικό έγγραφο.






              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Διεύθυνση: Πλατ. Ελευθερίας 1, α’ όροφος

851 00 Ρόδος

Πληροφορίες: Εμμ. Χρύσης

Τηλ.: 2241360608, 509 Τηλ/πία: 2241360571 Ε.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Ρόδος, 23/11/2018


Αρ. πρωτ.: Οίκ. 314

Προς: - Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση

Tηλ/πία: 2131364130 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;

  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (κα. Ξενογιαννακοπούλου)

  • Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Ταφύλλη

  • Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοιν.: Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη

  • Α.Δ.Α., υπόψη κ. Ν. Θεοδωρίδη

  • Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλουζή

  • Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δωδ/σου Π.Ν.Αι., κ. Ν. Χατζηγεωργίου

Θέμα: Αίτημα για αναβάθμιση εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου - Ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου

Κύριε Υπουργέ,

με το παρόν έγγραφο σάς μεταφέρω το δίκαιο αίτημα του Δήμου Καλύμνου για αναβάθμιση και στελέχωση με επαρκές και μόνιμο προσωπικό του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου που λειτουργεί στο νησί.

Ήδη ο Εθελοντικός Σταθμός Β’ Τάξης στελεχώνεται από ένα (1) μόνιμο πυροσβέστη και μια αποσπασμένη υπάλληλο. Οι ανάγκες για την Πολιτική Προστασία στο νησί είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο ζητώ να εξετάσετε την αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού και να ιδρυθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στελεχωμένο με επαρκές μόνιμο προσωπικό. Υπενθυμίζω ότι η Κάλυμνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό νησιά της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου λειτουργεί αναρριχητικό κέντρο και λόγω της επισκεψιμότητας πολλών τουριστών, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και οι ανάγκες για την Πολιτική Προστασία.

Αναμένω ενέργειές σας και είμαι διαθέσιμος για συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ρόδος, 23.11.2018

Χαράλαμπος Κόκκινος

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS