Το Νότιο Αιγαίο «κυριάρχησε» στην 34η Philoxenia

Το Νότιο Αιγαίο «κυριάρχησε» στην 34η Philoxenia

Μ. Παπαβασιλείου: “Ο Αγώνας για την τουριστική προβολή του τόπου μας είναι διαρκής και στοχευμένος”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα τουριστικά «ραντεβού». Μετά την επιτυχημένη της συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM), έλαβε μέρος στην 34η Philoxenia που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της περίπτερο, φιλοξενώντας 21 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τα οποία ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα συμμετοχής. Η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Λέρος, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Σίκινος, η Κύθνος, η  Ίος, η Τήνος, η Σύρος, η Νάξος, η Μήλος, η  Άνδρος, η Πάρος, η Μύκονος, η Φολέγανδρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη και η Σέριφος, κέντρισαν το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας και των επισκεπτών της Philoxenia, αναδεικνύοντας την μοναδική τουριστική ταυτότητα του προορισμού που λέγεται «Νότιο Αιγαίο».

«Για εμάς η προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος δεν γνωρίζει από εποχικότητα. Είναι ένας αγώνας διαρκής που περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις και ενέργειες. Βρισκόμαστε σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από την Philoxenia, παρέχοντας στα νησιά μας τη δυνατότητα να διαφημίσουν το τουριστικό τους προϊόν και να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις τουριστικές αγορές. Καταφέραμε για μία ακόμη φορά με τη συμμετοχή 21 δήμων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου αλλά και  ανθρώπων της αγοράς, να  αναδείξουμε το τουριστικό μεγαλείο του τόπου μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την 34η Philoxenia, η ΠΝΑι συμμετείχε στην εξειδικευμένη έκθεση “Ergo Marathon Expo” που έλαβε χώρα στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do Φαλήρου (από 8 έως 10 Νοεμβρίου), έχοντας κάτω από την «ομπρέλα» της 20 δρομικούς αγώνες που πραγματοποιούνται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Η έκθεση πραγματοποιείται  κάθε φορά παράλληλα με τον κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών και η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς αθλητές, δρομείς και επισκέπτες της “Ergo Marathon Expo” συνέρρεαν στο περίπτερο προκειμένου να ενημερωθούν για τα αθλητικά events που λαμβάνουν χώρα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

ADVERTORIALS