ΝΙΚΟΣ ΠΟΓΙΑΣ : “23 έργα στην Καρδάμαινα την περίοδο 2015-2018 με τα 14 να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όταν την περίοδο 2011-2014 έγιναν μόνο 4 έργα.”

ΝΙΚΟΣ ΠΟΓΙΑΣ : “23 έργα στην Καρδάμαινα την περίοδο 2015-2018 με τα 14 να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όταν την περίοδο 2011-2014 έγιναν μόνο 4 έργα.”

Η παρουσία των δημοτών στις λαϊκές συνελεύσεις στις κοινότητες και στα χωριά της Κω, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά, καταθέτουν προτάσεις, ασκούν σκληρή κριτική πολλές φορές. Αυτή είναι η δημοκρατία, αυτός είναι ο δημόσιος διάλογος.

Και όποιοι θέλουν να αντικρούσουν τη δημοτική αρχή, οι λαϊκές συνελεύσεις εδώ και 4 χρόνια ήταν και είναι ανοιχτές σε όλους. Κάποιοι όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους σε αυτές, δεν θέλουν αυτό το διάλογο και περιορίζονται σε εμετικά δελτία τύπου με αθλιότητες, όταν το νησί μας χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση.

Άλλωστε οι ίδιοι περιφρονούσαν πάντα τους πολίτες. Πότε αλήθεια έκαναν λαϊκές συνελεύσεις για να ακούσουν τους πολίτες, όταν ήταν δημοτική αρχή;

Αντίθετα εμείς, επιμένουμε στο θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων τις οποίες διοργανώνουμε από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας.

Την Κυριακή στην Καρδάμαινα, οι πολίτες είχαν το λόγο.

Κατέθεσαν προτάσεις, άσκησαν κριτική, έθεσαν ερωτήματα.

Στην Καρδάμαινα παρουσιάστηκαν ο απολογισμός των έργων αλλά και τα έργα που θα γίνουν το 2019.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους του χθες, οι συγκρίσεις δεν τους συμφέρουν.

Την περίοδο 2011-2014 στην Καρδάμαινα έγιναν 4 έργα.

Την περίοδο 2015-2018 έγιναν 23 έργα. Τα 14 από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα 9 είναι σε εξέλιξη.

Στις 24 Οκτωβρίου, 10 ημέρες πριν τη λαϊκή συνέλευση, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας διαμόρφωσε την τελική του πρόταση και πήρε την απόφαση για τα έργα που θα γίνουν το 2019.

Γιατί το Τοπικό Συμβούλιο λειτουργεί, έχει λόγο πλέον.

Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου και περιλαμβάνουν:

-Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην Καρδάμαινα.

-Διάνοιξη δρόμου στην περιοχή “ΜΑΡΜΑΡΑΚΙ”.

-Ανακατασκευή και ανάπλαση οδών 25ης Μαρτίου και 7ης Μαρτίου.

-Ηλεκτροφωτισμός στην ανατολική πλευρά του χωριού.

-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στον παραλιακό δρόμο.

-Κατασκευή γέφυρας στην περιοχή Τσουκαλαριά.

Θέλω να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μου στην Καρδάμαινα. Να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, ο καλός τους λόγος είναι η πιο μεγάλη ηθική ανταμοιβή για μένα και τα μέλη του τοπικού μας συμβουλίου.

Ακόμα και η κριτική τους και οι υποδείξεις τους, είναι χρήσιμες για μένα. Γιατί συμβάλλουν στο να διορθώσουμε κάποια πράγματα.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα. Οι δημότες μας όμως καλά κάνουν και έχουν απαιτήσεις.

Εγώ θα συνεχίσω με τους ίδιους ρυθμούς. Όλοι οι πολίτες της Καρδάμαινας ξέρουν ότι είμαι παρών, δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει καλύτερο το χωριό μας, προσπαθώ πάντα να δίνω άμεσες και πρακτικές λύσεις.

Νίκος Πόγιας

Πρόεδρος Δ.Κ Καρδάμαινας

ADVERTORIALS