Η εισήγηση του Δημάρχου Κω στη Λαϊκή Συνέλευση στο Πυλί για τα προβλήματα από την εγκατάσταση των μεταναστών στο HOT SPOT

Η εισήγηση του Δημάρχου Κω στη Λαϊκή Συνέλευση στο Πυλί για τα προβλήματα από την εγκατάσταση των μεταναστών στο HOT SPOT

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ από το kosnews24.gr!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΙΟΥ

Φίλες και Φίλοι

Όσοι ανακάλυψαν όψιμα το Πυλί και τα προβλήματα του, δεν ήταν απλά απόντες όταν εμείς δύναμε τη μάχη για να μην γίνει hot spot αλλά ήταν υπέρ του hot spot και έπαιζαν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας.

Τους είχατε δει πουθενά όταν ήρθαν εδώ τα ΜΑΤ και επέβαλαν με τη βία τη δημιουργία του hot spot;

Τους είχατε δει πουθενά όταν οι πολίτες στο Λινοπότι έδιναν τη δική τους μάχη για να μη δημιουργηθεί και εκεί ένα ακόμα hot spot;

Τους είδατε πουθενά όταν ο Δήμαρχος, κόντρα σε όλους και σε όλα, έδινε τη μάχη για να μη δημιουργηθούν τέτοιες δομές στην Κω, προειδοποιώντας ότι θα μετατρέπονταν σε μόνιμες δομές και υπήρχε περίπτωση 24ωρης ή 48ωρης παραμονής αυτών των ανθρώπων στο συγκεκριμένο χώρο;

Όχι.

Όλοι αυτοί, μετρημένοι και δακτυλοδεικτούμενοι, δεν ήταν με την Κω και τους πολίτες της. Ήταν απέναντι τους, μόνο και μόνο για να μη δικαιωθεί ο Δήμαρχος.

Ότι είπα όμως δικαιώθηκε στο 100%.

Όποιες προειδοποιήσεις έκανα, από τη μετατροπή του hot spot σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων έως το κλείσιμο των συνόρων, επαληθεύτηκαν όλες.

Αυτή η δημοτική αρχή αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών της Κω δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουν και να αποδεχθούν τη λειτουργία του hot spot.

Ο στόχος μας είναι ένας: να κλείσει.

Γιατί αποτελεί όνειδος για το νησί μας και ταυτόχρονα συντηρεί μια αδιέξοδη κατάσταση.

Γιατί επέλεξαν την Κω και όχι ένα άλλο νησί;

Γιατί αυτό τους βόλευε...γιατί με αυτό τον τρόπο μας κατέστησαν στόχο για τους δουλέμπορους και τους διακινητές...γιατί με αυτό τον τρόπο μας φόρτωσαν το πρόβλημα για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους.

Για αυτό και ήθελαν 40 και 60 στρέμματα και δεν τους αρκούσαν οι χώροι που προτείναμε εμείς, γιατί οι χώροι αυτοί ήταν μικροί, έξω από κατοικημένες περιοχές και επέβαλαν μόνο την καταγραφή και την 24ωρη παραμονή όσων έρχονταν, οι οποίοι μετά θα έπρεπε να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα οι πρόσφυγες ή σε κλειστά κέντρα όσοι δεν ήταν παράνομοι μετανάστες για να απελαθούν.

Μας θέλουν αποθήκη ανθρώπων, και θα είμαστε αποθήκη όσο δεν γίνονται επαναπροωθήσεις των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Όσο κυριαρχεί σε κάποιους η λογική των ανοιχτών συνόρων ενώ σε όλες τις άλλες χώρες κυριαρχεί η λογική φύλαξης των συνόρων.

Όσο δεν αλλάζει η διαδικασία ασύλου, που ευνοεί αυτούς που τη χρησιμοποιούν γνωρίζοντας ότι δεν είναι πρόσφυγες και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν άσυλο.

Πως μπορεί να είναι πρόσφυγας κάποιος από το Πακιστάν, το Ιράκ, τις χώρες της Βορείου Αφρικής;

Μερικοί έχουν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο στους κατοίκους του Πυλίου που υφίστανται όλη αυτή την κατάσταση.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι κάτοικοι του Πυλίου είναι και ευχαριστημένοι γιατί τους αφήνουν λεφτά όσοι μένουν στο hot spot.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό.

Εμείς γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος, ενός προβλήματος που άλλοι δημιούργησαν στο νησί μας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Ο πρώτος τρόπος είναι αυτός της δυναμικής αντίδρασης, είναι αυτός που θέλουν για να ξαναφέρουν τα ΜΑΤ. Γιατί αδιαφορούν για το νησί, για τον τουρισμό μας και τους πολίτες της Κω.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η συνεχής και συνεπής προσπάθεια για να τερματιστεί η λειτουργία του hot spot.

Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν το Πυλί μια μόνιμη αποθήκη ανθρώπων, αλλά κυρίως να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.

Τις επόμενες μέρες, έχοντας συγκεντρώσει πλέον όλα τα στοιχεία, ο Δήμος Κω και η ΔΕΥΑΚ θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία από την ανεπαρκή λειτουργία του βιολογικού του hot spot.

Γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει βιολογικός με τόσα άτομα και για αυτό κάποιοι έχουν ευθύνη και θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ζήτησα από την Αστυνομική Διεύθυνση την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο Πυλί, η οποία θέλω να είναι ακόμα πιο έντονη. Και θέλω να συγχαρώ την Αστυνομία για τη σύλληψη των τριών Ιρακινών που κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και διακινούσαν ναρκωτικά στην Κω και εντός του hot spot στον τόπο που διέμεναν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Και αυτοί οι τρεις είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου, τους πιάσανε με ναρκωτικά και ακόμα εκδικάζεται η αίτηση ασύλου. Για να δείτε τι συμβαίνει...Και έπαιρναν και το επίδομα των 400 ευρώ το μήνα…

Ως Δήμαρχος έχω ευθύνη απέναντι σας, έχω ευθύνη απέναντι στο νησί μας.

Απέναντι μας έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι δεν διστάζουν να θυσιάσουν την Κω ως τουριστικό προορισμό, επιδιώκοντας επεισόδια και φέρνοντας ξανά τα ΜΑΤ.

Εμείς, θα κινηθούμε με τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, κάνοντας την αρχή με τη μηνυτήρια αναφορά για το θέμα των λυμάτων.

Θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και εντός της εβδομάδας.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει η αποσυμφόρηση του κέντρου και η μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα αλλά και στην περίπτωση που επιχειρήσουν να μεταφέρουν εδώ στο Πυλί, παράνομους μετανάστες από άλλες περιοχές της χώρας.

Και θα υπάρξει και συνέχεια.

Η ίδια η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να διευκολύνει με κανένα τρόπο τη λειτουργία ή την επέκταση των εγκαταστάσεων του hot spot. Καμία συναλλαγή με αυτό το χώρο, με αυτή τη δομή.

Να αντιληφθούν όλοι ότι αυτή η δομή πρέπει να κλείσει, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν 2.000 παράνομοι μετανάστες στην Κω για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους.

Αν είναι να υπάρχει αναλογική επιβάρυνση σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, στην Κω αναλογικά με τον πληθυσμό της δεν αναλογούν ούτε 200 και από αυτούς ζήτημα να είναι το 10-15% πρόσφυγες αφού η πλειονότητα όσων έρχονται εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα και είναι εγκληματικό το γεγονός ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών με το ρυθμό που πρέπει.

Αυτοί οι ελάχιστοι πρόσφυγες, που αναλογούν στην Κω, μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα και οι παράνομοι μετανάστες να αρχίσουν, επιτέλους, να επαναπροωθούνται. Να αποτελέσει και αυτό ένα μήνυμα για όλους όσους επιχειρούν παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ζήτησα επίσης από τον Αστυνομικό Διευθυντή να ενταθεί η παρουσία της Αστυνομίας με συνεχείς περιπολίες στο Πυλί για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

ADVERTORIALS