ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Υπάρχει μία και μόνη λύση στο μεταναστευτικό: άμεση επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία για να αποσυμφορηθούν τα νησιά”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Υπάρχει μία και μόνη λύση στο μεταναστευτικό: άμεση επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία για να αποσυμφορηθούν τα νησιά”

Με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Μετανάστευσης της Ε.Ε κ. Simon Mordue συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Αντικείμενο της συνάντησης η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω, που έχει μετατραπεί σε εγκλωβισμό των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Ο κ. Mordue συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες και το στέλεχος της Επιτροπής κ. Εμ. Μανωλεδάκη.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου να υπάρχει άμεση και ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Ο κ. Κυρίτσης κατέστησε σαφές ότι η Κως δεν έχει αποδεχθεί ούτε έχει νομιμοποιήσει τη λειτουργία του hot spot ενώ δεν πρόκειται να δεχθεί νέες δομές στο νησί.

“Η Κως δεν είναι χώρος εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ούτε αποθήκη ανθρώπων για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους. Η Κως είναι τουριστικός προορισμός” τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης.

Ο κ. Mordue ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε διαβεβαίωση από τον Υπουργό κ. Βίτσα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα ενεργοποιηθεί συστηματικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών.

Παράλληλα απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Κω, εκδήλωσε την πρόθεση του να υπάρχει απευθείας επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στην Επιτροπή Μετανάστευσης και στο Δήμο Κω για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS