Δύναμη Αλλαγής: ‘’ Η έναρξη των έργων αποκατάστασης στα σχολεία, προφανώς δεν αρέσει στο ‘’Όραμα’’

Δύναμη Αλλαγής: ‘’ Η έναρξη των έργων αποκατάστασης στα σχολεία, προφανώς δεν αρέσει στο ‘’Όραμα’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η έναρξη των έργων αποκατάστασης στα σχολεία, προφανώς δεν αρέσει στο ‘’Όραμα’’.

Άλλωστε έκαναν τα πάντα κάποιοι στο παρασκήνιο για να μην αρχίσουν ποτέ και να μην εγκριθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αυτή είναι η κατάντια ορισμένων, που δεν διστάζουν να στραφούν εναντίον του τόπου τους.

Τώρα , το ‘’Όραμα’’ κατάπιε όσα έλεγε και ξεκίνησε νέο παραμύθι: ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να είναι έτοιμα τον...Απρίλιο. Τη στιγμή που μόλις χθες ήρθε η έγκριση στην πρωτοβουλία του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αν και οι ίδιοι έκαναν ότι μπορούσαν για το αντίθετο…

Αν υπήρχε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια είναι σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα είχε εγκρίνει την απόφαση. Αυτή όμως η Δημοτική Αρχή τηρεί τη νομιμότητα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Αν δεν έπαιρνε πρωτοβουλία ο Δήμος, τα έργα στα σχολεία δεν θα ξεκινούσαν ποτέ. Όπως δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στο λιμάνι γιατί η Πολιτεία κινείται με τους δικούς τους ρυθμούς, που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις αγωνίες του νησιού.

Ο Δήμος Κω προχώρησε τη διαδικασία μόνος του, έχοντας και την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την έναρξη των έργων, την οποία δεν θα την είχε αν είχε συνεχιστεί η καταστροφική διακυβέρνηση του Δήμου από το ‘’Όραμα’’.

Γιατί τα έργα αποκατάστασης στα σχολεία αγγίζουν τα 3 εκ.ευρώ και το ‘’Όραμα’’ παρέδωσε ταμείο 3.231.598 ευρώ. Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου υπερβαίνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει εδώ και ένα μήνα αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Υποδομών σε ότι αφορά στο κόστος των έργων αποκατάστασης.

Από εκεί και πέρα, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα στα σχολεία.

Και αυτό είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και όχι των ανεύθυνων υπονομευτών αυτής της προσπάθειας.

ADVERTORIALS