#Δίεση: Ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ζερβός ζητάει τη διάλυση του Δ.Σ του ΔΗΡΑΣ

#Δίεση: Ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ζερβός ζητάει τη διάλυση του Δ.Σ του ΔΗΡΑΣ

#Δίεση: Ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ζερβός ζητάει τη διάλυση του Δ.Σ του ΔΗΡΑΣ – Αν ήξεραν τι σημαίνει ευθιξία θα είχαν ήδη παραιτηθεί – Όλα τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Πριν δέκα μέρες, λίγο μετά τη δεύτερη ηχηρή σφαλιάρα της Δικαιοσύνης προς τη Δημοτική Αρχή, θέσαμε 6 καίρια & ξεκάθαρα ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΔΗΡΑΣ και τον κ. Κυρίτση, ελπίζοντας πως θα απαντηθούν με τη δέουσα υπευθυνότητα, καθώς σχετίζονται άμεσα με το μέλλον του σταθμού και των εργαζομένων του.

Για την ιστορία του πράγματος και την ενημέρωση όλων τα παραθέτουμε ξανά:

Πότε και πώς, ο κ. Κυρίτσης, θα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για τους μισθούς ενός χρόνου που χρωστά στους 13 εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ για το διάστημα από Απρίλιο 2015 έως Μάρτιο 2016;
Πότε και πώς θα εξοφλήσει τους εργαζόμενους, που άλλους έχει απλήρωτους από το 2016 και άλλους από τον Απρίλιο του 2017;
Θα πληρώσει από την τσέπη του τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα ή από τα λεφτά των δημοτών;
Πώς θα λειτουργήσει το ΔΗΡΑΣ όταν η νομοθεσία απαιτεί συγκεκριμένες ώρες προγράμματος και περισσότερους, από τους ήδη υπάρχοντες, εργαζόμενους;
Γιατί προσπάθησε να οδηγήσει οικογενειάρχες εργαζόμενους στην έξοδο από την εργασία τους δίχως να καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση; Τι στόχους είχε και τι εξυπηρετούσε αυτή η τακτική του;
Αν ήθελε και μπορούσε να τους απολύσει τότε γιατί δεν ακολούθησε το νόμιμο δρόμο;
Δυστυχώς, πέρα από κάτι άσχετες δηλώσεις από μη αιρετά στελέχη του κ. Κυρίτση, επίσης άσχετα με τον ΔΗΡΑΣ και την πολυετή ιστορία του, οι δημότες της Κω δεν έλαβαν ούτε μία ουσιαστική απάντηση.

Μετά από αυτή την πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής αναισθησίας από μέρους της Διοίκησης του ΔΗΡΑΣ, και προσωπικά του Δημάρχου, ο επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, κ. Γ. Ζερβός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αν κάποιοι γνώριζαν τι σημαίνει ευθιξία, με το πρώτο κιόλας άκουσμα της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, θα είχαν ήδη παραιτηθεί.

Επιπλέον, θα είχαν ζητήσει δημοσίως συγγνώμη τόσο από τους 13 εργαζόμενους όσο και από τους δημότες, αφού οι δήθεν εξαγγελίες Κυρίτση περί εξυγίανσης του ΔΗΡΑΣ αποδείχθηκαν σαπουνόφουσκες.

Έσκασαν πια και με τη βούλα του νόμου.

Και μάλιστα με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες.

Τα αυταρχικά πειράματα του κ. Κυρίτση, αυτή τη στιγμή, έχουν επιφέρει οικονομικές υποχρεώσεις στον σταθμό που κυμαίνονται περί τις 350.000 ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι νόμιμες αποζημιώσεις των εργαζομένων, οι οποίες, κατ’ εκτίμηση, θα εκτινάξουν το ποσό της επιβάρυνσης περίπου στο διπλάσιο.

Κι όλα αυτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα δικαστικά έξοδα που δαπανήθηκαν μέχρι και σήμερα.

Αλήθεια, όλα τα παραπάνω ποιος θα τα πληρώσει; Θα απαντήσει κανείς;

Μετά από αυτό, λοιπόν, το διοικητικό και πολιτικό φιάσκο του κ. Κυρίτση, έχω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ζητήσω, εκτός από την παραίτηση των πολιτικών προϊσταμένων του ΔΗΡΑΣ, τη διάλυση όλου του Δ.Σ του σταθμού και τη συγκρότηση ενός νέου, με πρόσωπα που θα χαίρουν, αν όχι την κοινή αποδοχή, τουλάχιστον την ανοχή του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ώστε κάποιοι να αποδείξουν ότι διαθέτουν κάποιο ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπει ένα οριστικό τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος που διχάζουν, διαιρούν, προπαγανδίζουν και βασιλεύουν.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ώστε, με την άμεση εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου, ο σταθμός να μπει ομαλά σε ένα στάδιο ανασύνταξης αλλά και ανάδειξης ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, που θα σέβεται τους εργαζόμενους, το χρήμα των δημοτών και τους κανόνες της πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ΔΗΡΑΣ θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα, σα να μην τρέχει τίποτα, αυτό να το βγάλουν οριστικά από το μυαλό τους.

Κι αν δεν το βγάλουν, το 2019 δεν αργεί. Οι δημότες ξέρουν και θα απαντήσουν κατάλληλα".

Γραφείο Τύπου #Δίεση

ADVERTORIALS