Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Μετακινούν 32 αστυνομικούς από το hot spot στην Κω. Πόσοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας;

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Μετακινούν 32 αστυνομικούς από το hot spot στην Κω.  Πόσοι παράνομοι  μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας;

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μετακινούν 32 αστυνομικούς από το hot spot στην Κω, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους»

Ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτοντας, ευθέως, ζήτημα ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του hot spot και του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στην Κω.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κόνσολας στις 23 Σεπτεμβρίου χορηγείται  Φύλλο Πορείας στους τριάντα δύο (32) αποσπασμένους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Κω για την επιστροφή τους στις οργανικές τους υπηρεσίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη κίνηση για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με τη μετάθεση ή απόσπαση άλλων αστυνομικών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει το κενό ασφαλείας που δημιουργείται και επισημαίνει ότι η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κω είναι υποστελεχωμένες και το προσωπικό τους δεν επαρκεί για να καλύψει ενδεχόμενες έκτακτες ανάγκες ή  τη λήψη μέτρων τάξης στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω.

Ο κ. Κόνσολας απευθύνει ερώτημα στον Υπουργό για το αν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των 32 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντικατασταθεί και ζητά να μάθει τον σχεδιασμό του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στην πρακτική μεταφοράς παράνομων μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κω και ζητά ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που έχουν μεταφερθεί στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ερωτά τον Υπουργό πόσες μεταγωγές έγιναν, από ποιες περιοχές, σε ποιες ημερομηνίες και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

ΘΕΜΑ: «Ζητήματα ασφαλείας στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω»

Κύριε Υπουργέ,

Το ζήτημα της ασφάλειας στις δομές φιλοξενίας και κράτησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά, είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την Κω, ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δημιουργήσει αυτές τις δομές στα νησιά και να εγκλωβίσει στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω παράνομους μετανάστες χωρίς να υπάρχουν υποδομές και προσωπικό για να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία ασύλου και να γίνονται επαναπροωθήσεις εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, ήταν και είναι εκτός λογικής.

Τώρα προκύπτουν και άλλα ζητήματα, όπως του ελλείμματος ασφάλειας στη λειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.

Συγκεκριμένα, στις 23 Σεπτεμβρίου χορηγείται Φύλλο Πορείας στους τριάντα δύο (32) αποσπασμένους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Κω για την επιστροφή τους στις οργανικές τους υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη κίνηση για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με τη μετάθεση ή απόσπαση άλλων αστυνομικών.

Επισημαίνω ότι το συγκεκριμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που μετακινείται, είναι επιφορτισμένο με τη φρούρηση των εγκαταστάσεων και την τήρηση της τάξης.

Επισημαίνω, επίσης, ότι η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στην Κω είναι υποστελεχωμένες και το προσωπικό τους δεν επαρκεί για να καλύψει ενδεχόμενες έκτακτες ανάγκες ή τη λήψη μέτρων τάξης στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω.

Είναι δεδομένη η ανησυχία που επικρατεί στο νησί, στην περίπτωση που στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω δεν υπάρχει επαρκής αστυνομική δύναμη για την τήρηση της τάξης, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική που έχει εγκαινιάσει να μεταφέρει στην Κω παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Αν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και την ανησυχία που επικρατεί.

2. Αν θα γίνει η μετακίνηση των 32 αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Κω, χωρίς, προηγουμένως, να έχουν αντικατασταθεί και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

3. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που έχουν μεταφερθεί στην Κω από άλλες περιοχές της χώρας από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα. Πόσες μεταγωγές έγιναν, από ποιες περιοχές, σε ποιες ημερομηνίες και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

                                                                                                     Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ADVERTORIALS