Τρεις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο Κω και Περιφέρεια

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο Κω και Περιφέρεια

“Τρεις προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για συνεργασία και κοινές δράσεις στους τομείς της τουριστικής προβολής, της βελτίωσης του οδικού δικτύου και της ανάπτυξης του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.”

Μια σημαντική εξέλιξη συνομολογήθηκε και δρομολογήθηκε σήμερα στη συνάντηση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αφού ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρούν στη σύναψη και υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας.
Αναλυτικά, σε ότι αφορά στα πεδία αυτών των προγραμματικών συμβάσεων:
Η Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας ΠΝΑ και Δήμου Κω για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή έχει αναπτυξιακή διάσταση.
Στοχεύει σε κοινές δράσεις, στην ενίσχυση διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος αλλά και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού.
Μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, εντάσσουμε όλες τις δράσεις μας για την τουριστική προβολή της Κω σε ένα ενιαίο σχεδιασμό.
Παράλληλα, υπηρετώντας το στόχο της διαφοροποίησης και ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Στηρίζουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 που θα είναι το Νότιο Αιγαίο και η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει ένα νέο θεσμό, που ο Δήμος Κω ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και χρόνο με το χρόνο ο θεσμός αυτός ξεπερνά τα όρια της Κω στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ και στη Γιορτή των τοπικών αγροτικών προϊόντων που διοργανώνεται στη Μαρίνα της Κω και στην Καρδάμαινα.
Στα πλαίσια αυτής της προγραμματικής σύμβασης εντάσσονται και συνέργειες για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και για το άνοιγμα σε νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές.
Σε ότι αφορά στη δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας ΠΝΑ και Δήμου Κω για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού και για την οδική ασφάλεια, ανακοινώθηκαν ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις από την πλευρά της Περιφέρειας.
Υπάρχουν επίσης σημεία στο επαρχιακό δίκτυο, στα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις στον τομέα της βελτίωσης του οδοστρώματος, της οδικής ασφάλειας και της ενίσχυσης του φωτισμού.
Η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα συγκεκριμενοποιηθεί με συγκεκριμένα έργα και προγραμματισμό σε ετήσια βάση.
Χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κλείνουμε τις παλιές πληγές, να βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο του νησιού, την εικόνα της Κω απέναντι στους επισκέπτες της αλλά και το επίπεδο και τους δείκτες της οδικής ασφάλειας.
Σε ότι αφορά στην τρίτη και τελευταία Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπτυξη Δικτύου Δωρεάν Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους δημότες της Κω.
Ο Δήμος Κω δημιούργησε ήδη το πρώτο δημοτικό ιατρείο, το οποίο εξοπλίσαμε ενώ προχωρήσαμε στην πρόσληψη, με σύμβαση, γιατρού και νοσηλευτή. Το Ιατρείο εξυπηρετεί προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας 60 δημότες, καθημερινά, κατά μέσο όρο.
Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια στο θέμα της πρόληψης με τον έλεγχο δερματοαντίδρασης mantoux υπήρξε υποδειγματική και αυτό είναι κοινή πεποίθηση.
Ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά με τις δομές δημόσιας υγείας, είναι εδώ για να στηρίζουν αυτές τις δομές. Η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας από το Δήμο, δωρεάν υπηρεσιών υγείας που έχουν ως αποδέκτη τον πολίτη, στοχεύει να δώσει χείρα βοηθείας στις δομές δημόσιας υγείας, να τις αποσυμφορήσει.
Ο Δήμος Κω προχωρά στην ανάπτυξη υποδομών σύγχρονης τεχνολογίας και τηλεϊατρικής που θα είναι συνδεδεμένες με το δημοτικό ιατρείο και το νοσοκομείο, με τις οποίες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, θα μπορούν να κάνουν βασικές ιατρικές μετρήσεις και να αποστέλλουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.
Με τη συνδρομή και συμμετοχή της Περιφέρειας θα επεκτείνουμε και θα ενισχύσουμε αυτό το Δίκτυο. Θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Δημοτικού Ιατρείου
Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης συμφώνησε με τον κ. Χατζημάρκο να προχωρήσουν με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.
Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προετοιμασίας των τριών προγραμματικών συμβάσεων από κοινές ομάδες εργασίας.
Οι ομάδες εργασίας θα ολοκληρώσουν άμεσα το έργο της διαμόρφωσης των προγραμματικών συμβάσεων και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην υπογραφή τους καθώς και στην έγκριση από το Δημοτικό αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η συνεργασία Δήμου Κω και Περιφέρειας στηρίζεται στην ειλικρίνεια, στην ισοτιμία αλλά και στον απόλυτο σεβασμό των διακριτών ρόλων.
Η συνεργασία αυτή θα επικαιροποιείται και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα πεδία που δεν καλύπτονται από αυτές τις τρεις προγραμματικές συμβάσεις.
Κυρίως όμως η συνεργασία αυτή θα αξιολογηθεί από τους ίδιους τους πολίτες.
Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε είναι ο δρόμος της συνεργασίας, της σύγκλισης και της ενότητας.
Και το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ice screenshot 20170717 213619

ADVERTORIALS