LOCUS UP

Δήμος Κω: Η εικόνα χάους και αταξίας στη Ζια θα τερματιστεί άμεσα

Δήμος Κω: Η εικόνα χάους και αταξίας στη Ζια θα τερματιστεί άμεσα

“ Η εικόνα χάους και αταξίας στη Ζια θα τερματιστεί άμεσα.”

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Τα υπολείμματα του Οράματος χαρακτηρίζονται από έλλειμμα ευθύνης αλλά διαθέτουν πλεόνασμα θράσους και αμετροέπειας.
Τολμούν και μιλούν για το ακίνητο στη Ζια.
Να τους φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη και να τους θυμίσουμε ότι οι ίδιοι, ως δημοτική αρχή και έχοντας χάσει τις εκλογές μετά από πέντε ημέρες προχώρησαν στην ενοικίαση του συγκεκριμένου οικοπέδου με διάρκεια 6 χρόνια, από την 01/06/2014 έως τις 31/05/2020 και με μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ.
Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε στις 30/05/2014.
Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται όρος, σύμφωνα με τον οποίο αν το ακύρωνε η νέα δημοτική αρχή, θα έπρεπε να πληρώσει όλα τα μισθώματα μέχρι τη λήξη του.
Μεταξύ του οικοπέδου και του δρόμου μεσολαβεί άλλη ιδιοκτησία, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση με το δρόμο ούτε μπορεί να γίνει επίσημος και χαρακτηρισμένος χώρος στάθμευσης.
Αυτές είναι οι “συμφωνίες” που σύναπτε το “’Οραμα”.
Δικές τους οι συμφωνίες, δικές τους και οι καταγγελίες.
Από την πολιτική της παντόφλας, της μπριζόλας και της συναλλαγής, έως την πολιτική “της κατσίκας του γείτονα” η απόσταση είναι μικρή για κάποιους και τα όρια δυσδιάκριτα.
Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι η εικόνα αταξίας και χάους στη Ζια δεν θα συνεχιστεί.
Η Νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.
Οι ίδιοι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής θα κληθούν να αποφασίσουν σε λαϊκή συνέλευση ανάμεσα στις βέλτιστες λύσεις που θα προτείνει ο Δήμος και οι ίδιοι.
Η πρώτη είναι η δημιουργία ελεγχόμενου συστήματος και χώρου στάθμευσης με τις νόμιμες προδιαγραφές που απαιτούνται και με τη συνακόλουθη συμμόρφωση όλων σε κανόνες αισθητικής αναβάθμισης του οικισμού.
Η δεύτερη είναι η μεταφορά, από το σημείο που θα αφήνουν τα αυτοκίνητά τους, όλων των επισκεπτών στη Ζια με λεωφορείο είτε του ΚΤΕΛ είτε του Δήμου με τους συνακόλουθους περιορισμούς στην κυκλοφορία.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Κω έχει ήδη συμβασιοποιημένο έργο ανακατασκευής τμήματος εσωτερικού δρόμου Ζια - Ευαγγελίστρια για να δοθεί διέξοδος των πεζών προς την πλατεία Ευαγγελιστρίας από όπου θα μπορούν τα λεωφορεία να παραλαμβάνουν τους τουρίστες.
Η λύση που θα επιλεγεί θα είναι προϊόν συναπόφασης με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Ζιας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα συνεχιστεί η εικόνα χάους που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν.
Για εμάς η έννοια του πολιτικού κόστους μπροστά στο δημόσιο και γενικό συμφέρον, απλά δεν υπάρχει.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

1 σχόλιο

  • Χαυλής στεφανος
    Χαυλής στεφανος
    Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 23:52
    Οπωσδήποτε κάθε λύση πραγματοποίησημη ειναι αποδεκτή φανταζομαι απο ολους το θεμα ειναι να ειναι όσο πιο άμεση γίνεται .Επι του παρόντος περιμένουμε με αγωνία τη συζήτηση που θα ακολουθήσει για να βρεθεί η λύση γιατι κάποιοι προτείνουν λύσεις αλλα δεν ειναι γνωστές της πραγματικότητας εμεις θελουμε να βοηθήσουμε γιατι η Ζια δεν ειναι μονο χώρος οπως κάποιοι λένε για τους ζιαδιανους αλλα για ολους τους κωους άλλωστε ειναι ενα απο τα στολίδια του νησιού ,δυστυχως ομως παντα υπάρχουν και οι πικρόχολοι αυτοι που έρχονται αφήνουν τα σκουπίδια τους θέλουν να παρκάρουν έξω απο το μαγαζι που θα καθίσουν και έχουν το θράσος να έχουν και κρίση ,δεν μεγάλωσαν παιδια εδω πανω και δεν ξέρουν με τι κόπο αυτο γίνεται ξέρουν μονο να κρίνουν και μονο επιφανειακά δυστυχως ,εγω τους προκαλώ σε οποίο μέρος και οτι ωρα σε συζήτηση για να βρεθεί λύση ανθρώπινη και προπάντων να σταματήσει την ταλαιπωρία των επισκεπτών που δεν χρωστάνε τιποτε .

Προσθήκη σχολίου