Γλυπτό πλατείας 7ης Μαρτίου- ΟΡΑΜΑ: Στημένος και παράνομος ο διαγωνισμός - Σ. Μαραγκός: Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με μυστική ψηφοφορία

Γλυπτό πλατείας 7ης Μαρτίου- ΟΡΑΜΑ: Στημένος και παράνομος ο διαγωνισμός - Σ. Μαραγκός: Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα με μυστική ψηφοφορία

Για στημένο και παράνομο διαγωνισμό έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω για ακόμη μια φορά η επικεφαλής της παράταξης ΟΡΑΜΑ κ. Ι. Ρούφα, όσον αφορά στο διαγωνισμό για τη γλυπτική σύνθεση που θα τοποθετηθεί από τη Μαρίνα Κω στην πλατεία της 7ης Μαρτίου (γνωστή και ως πλατεία του Κως). Διαβάστε πατώντας εδώ την σχετική καταγγελία που έχει κάνει το όραμα σχετικά με το διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης απαντώντας δήλωσε πως η Κως αλλάζει σταθερά και σοβαρά, ενώ παρόμοια καλλιτεχνήματα θα τοποθετηθούν από τη μια άκρη της Κω μέχρι την άλλη. 

Όσον αφορά στην ουσία ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ  κ. Μαραγκός Σεβαστιανός , τόνισε ότι ο διαγωνισμός έγινε με απόλυτη διαφάνεια με την επιτροπή να αποφασίζει ομόφωνα με μυστική ψηφοφορία να δοθεί στην κ. Κοροβέση το πρώτο βραβείο, ενώ σχετικά με την καταγγελία του Οράματος ότι η νικήτρια γνώριζε για το διαγωνισμό 6 μήνες πριν και με έξοδα των δημοτών (εισιτήρια & διαμονή) ήρθε στο νησί για να μας συμβουλεύσει για το χώρο και το κόστος, ο κ. Μαραγκός απάντησε ότι είχαν ενημερωθεί και άλλοι καλλιτέχνες και από τη στιγμή που η κ. Κοροβέση ήρθε στην Κω και βοήθησε δεν μπορούσαν να της απαγορεύσουν να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. 

ADVERTORIALS