Τα είπαν Παυλίδης - Χατζημάρκος στη Ρόδο.ΦΩΤΟ

Τα είπαν Παυλίδης - Χατζημάρκος στη Ρόδο.ΦΩΤΟ

Ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον τ. Βουλευτή – Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη

Την επίσκεψη του τ. Βουλευτή-Υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, δέχτηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον κ. Παυλίδη για την συμμετοχή του, μαζί με μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της Χειμερινής Συνόδου του Διεθνούς αυτού Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 23έως 27 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, υπό την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους του Συμβουλίου.
Τα κύρια θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν ήταν το Κυπριακό το οποίο παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδης, η κατάσταση στην Τουρκία κατά την τρέχουσα περίοδο και το Μεταναστευτικό όπως αυτό παρουσιάζεται στις χώρες υποδοχής και παραμονής Μεταναστών - Προσφύγων.

Στη σημερινή συνάντηση , συζητήθηκε επίσης το πλαίσιο των δράσεων στο οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον εορτασμό της συμπλήρωσης, το 2017, των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, με την διοργάνωση έκθεσης όπου θα συγκεντρωθεί το υλικό το οποίο υπάρχει στη Δωδεκάνησο, στη Βουλή των Ελλήνων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, έκθεση που, εκτός από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, θα μπορούσε να περιοδεύσει και σε άλλα νησιά του νομού.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύτηκε να εξαντλήσει τις δυνατότητες υλοποίησης της έκθεσης, στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον εορτασμό της 70ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον Εθνικό Κορμό.

ADVERTORIALS