Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αν.Υπουργό κ.Μουζάλα. Το Δήμο Κω εκπροσώπησε ο κ.Νίκος Κανταρτζής.

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αν.Υπουργό κ.Μουζάλα. Το Δήμο Κω εκπροσώπησε ο κ.Νίκος Κανταρτζής.

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αν.Υπουργό κ.Μουζάλα. Το Δήμο Κω εκπροσώπησε ο κ.Νίκος Κανταρτζής.

Με τον Αν.Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Πατούλης, δήμαρχοι των νοτίων προαστίων της Αττικής και εκπρόσωποι των δήμων Κω, Ρόδου και Σάμου.

Το Δήμο Κω εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Κανταρτζής.

Αντικείμενο της συνάντησης το μεταναστευτικό με τους δημάρχους Ελληνικού, Αλίμου και Γλυφάδας να εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στη δημιουργία κέντρου παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών στους χώρους του αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κω κ.Κανταρτζής εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του Δήμου Κω για το μεταναστευτικό.

Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας του νησιού στην ακύρωση της τουριστικής ταυτότητας της Κω, που αποτελεί τον τέταρτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Επισήμανε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω δεν μπορεί να περιλαμβάνει κέντρο παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων αλλά μόνο την ολιγόωρη παραμονή τους στο νησί και την άμεση μεταφορά τους με πλοίο σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα, που θα πρέπει να δημιουργηθούν εκτός του αστικού ιστού.

Ο κ.Κανταρτζής τόνισε ότι η τοπική κοινωνία της Κω έχει αποδείξει τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία της.

Δεν μπορεί όμως να αποδεχθεί την μετατροπή της Κω σε επίσημη πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και προσφύγων και σε ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο καταυλισμό.

Αν υπάρξει αποδοχή των προϋποθέσεων που θέτει ο Δήμος Κω, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια, επισήμανε ο κ.Κανταρτζής.

Σε δήλωση του ο κ. Κανταρτζής αναφέρει:

‘’ Να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί σε βάρος της Κω.

Κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πλέον ακτιβιστές ούτε εκπρόσωποι ΜΚΟ αλλά κατέχουν υπεύθυνες κρατικές θέσεις και αξιώματα.

Την ευαισθησία που δείχνουμε στους πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να δείξουμε και στις χιλιάδες των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο που με την απόφαση αυτή απειλούν με κατάρρευση.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι καταθέτουμε προτάσεις και επιδιώκουμε τη συνεργασία.

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Μία νέα Μόρια δεν μπορεί να δημιουργηθεί στην Κω, τέτοιου είδους διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει στον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Δεν θα μας σβήσουν από τον τουριστικό χάρτη.

Θέσαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις: ολιγόωρη παραμονή, άμεση μεταφορά με πλοίο και εγκατάσταση της υπηρεσίας ταυτοποίησης εκτός αστικού ιστού.

Καλούμε όλους να δεχθούν αυτές τις προϋποθέσεις, που αποτελούν τη φωνή της λογικής και της ευθύνης’’.

ADVERTORIALS