Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο  23 Οκτώβρη 2015

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χωράς ,αθετούσαν τις πολιτικές τους δεσμεύσεις και νομοθετικές υποχρεώσεις για επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων

Η στέρηση εσόδων ενίσχυσε την λογική και πρακτική της ανταπόδοσης με την  επιβολή τοπικών φόρων και τελών.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου να εκπληρώσει την υποχρέωση της απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο εφαρμόζοντας ότι πιο αντιλαϊκό δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου υποχρεώνει τους Δήμους σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών ,την στιγμή που ακόμη και η διατήρηση των ίδιων συντελεστών με την μείωση του λαϊκού εισοδήματος περισσότερο από 50% -με διαφόρους τρόπους-ισοδυναμεί με αυξηση.Την ίδια στιγμή  χαρίζει τα ανταποδοτικά τέλη σε μεγάλους επιχ/κους ομίλους και τους απαλλάσσει από άλλους φόρους.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμους Κω ,έχοντας εκφράσει από νωρίς την συμφωνία  της στους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης ως προς το χρέος και την υπακοή στους όρους της Ε.Ε, εφαρμόζει και αυτή με τη σειρά της έχοντας την  στήριξη και των άλλων παρατάξεων όλες τις αντιλαϊκές οδηγίες .

Συντάσσει τους προϋπολογισμούς όπως η κυβέρνηση απαιτεί και στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 23 Οκτάωρη διατήρησε σε ορισμένες περιπτώσεις , αύξησε ή δημιούργησε νέα ανταποδοτικά τέλη !!

Η απαράδεκτη αυτή πολιτική πράξη την ώρα που οι εργαζομενοι,ανεργοι,αυτοαπασχολουμενοι,φτωχοι αγρότες ,νέοι και γυναίκες του νησιού δέχονται νέο κύμα επίθεσης σε δικαιώματα και εισόδημα ,ντύθηκε με την ανάγκη για έργα, όπως και με το ξεφτισμένο επιχείρημα της οικονομικής αυτοτέλειας του Δήμου.

Στις ίδιες κατηγορίες είδαμε να χωρά  ο μεγαλοξενοδοχος με τον ιδιοκτήτη μικρής ταβέρνας, ο μεγαλέμπορας με το τουριστικό μαγαζάκι.

Ο καθένας γνωρίζει ότι τα μισά έσοδα των Δήμων που προέρχονται από τέλη και φόρους είναι από τους βιοπαλαιστές αφού οι "μεγάλοι" είτε έχουν την φορολογική τους έδρα αλλού, είτε φορο-απαλλάσσονται ποικιλοτρόπως.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια καταψήφισε και αυτή την φορά τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές όσο και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και των υπόλοιπων που όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική αλλά την σιγοντάρουν  ενισχύοντας  τον Δήμο επιχείρηση όπου όλα πουλιούνται και αγοράζονται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία και ανταποδοτικό τέλος,να επιστραφούν όλοι οι παρακρατηθέντες φόροι στους ΟΤΑ ,πλήρη κρατική χρηματοδότηση ,μονιμοποίηση και προσλήψεις όλων των απαιτούμενων εργαζομένων ,έργα με πόρους από το κράτος που θα λύνουν οξυμένα λαϊκά προβλήματα και θα ανακουφίζουν και βελτιώνουν τη ζωή των συνδημοτών μας .

Σε αντίθεση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις απαιτούμε την φορολόγηση στο 45%  του μεγάλου κεφαλαίου ,αύξηση του ΦΠΑ στα ειδή πολυτελείας και κατάργηση του στα ειδή πρώτης αναγκης,υγεια,παιδεια,φαρμακο σχολειό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις της για μέτρα ανακούφισης ανέργων, χαμηλόμισθων και συνταξιούχων όπως και αυτοαπασχολούμενων.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μείωση ή απαλλαγή τελών για όσους εκτιμάται ότι ζημιωθήκαν από τους προσφυγές και μετανάστες δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι που συμπιέζονται από τον ανταγωνισμό και την συνεχόμενη φοροεπιδρομη από κυβέρνηση και Δήμους ,που τους αναγκάζει να εγκαταλείπουν την δουλεία τους και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε όλο το νησί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε μείωση η απαλλαγή όλων όσων αυτοαπασχολουμένων σε όλη την έκταση του νησιού χτυπιούνται από την κρίση με αντιστάθμισμα την αύξηση των τελών σε μεγάλα ξενοδοχεία ,σουπερ μάρκετ τράπεζες κ.α.

Κατά  την επίσκεψη των μελών της επιτροπής  για τους μετανάστες του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου ,η Λαϊκή Συσπείρωση διατύπωσε για άλλη μια φορά την θέση της ότι τόσο τα μέλη της επιτροπής  από την ΕΕ ,η ελληνική κυβέρνηση και ο Δήμος μοιράζονται την ίδια ευθύνη για το οξυμένο πρόβλημα της μετανάστευσης. Οι συμπολίτες μας με την πικρή τους πείρα πρέπει να μην τρέφουν πλέον έχει αυταπάτες  ότι μπορούν και θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση  μαζί με τον Δήμο και κυβέρνηση να δώσουν λύση στο πρόβλημα αφού όλοι μαζί υπηρετούν τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μπορεί με την όξυνση των ανταγωνισμών να προκαλέσει πόλεμους ,φτώχεια και τον ξεριζωμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τα προβλήματα και ζημιές που προκληθήκαν με την  πρόσφατη κακοκαιρία κατέθεσε ερωτήσεις για

α)μέτρα  του Δήμου  για μετεγκατάσταση-προστασία των Ρομά.

β)μετεγκατασταση προσφυγων-μεταναστων

γ)αντιπλημμυρική προστασία και πληγέντες.

25 Οκτώβρη  2015  

ADVERTORIALS