Πρόσκληση Κυρίτση σε Γ. Ζερβό για να τον ενημερώσει για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και τις ενέργειες του Δήμου

Πρόσκληση Κυρίτση σε Γ. Ζερβό για να τον ενημερώσει για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και τις ενέργειες του Δήμου

‘’ Πρόσκληση του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση προς τον επικεφαλής της "Δίεση" για να τον ενημερώσει για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  αλλά και τις ενέργειες του Δήμου’’

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης ‘’

"Δίεση" κ. Ζερβό, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο τελευταίος:

Αγαπητέ Γιάννη,

Θεωρώ ότι η επικοινωνία μας, για θέματα που μπορεί να υπάρξει συναντίληψη και συμφωνία όπως το ζήτημα της στήριξης των επιχειρήσεων του νησιού που επλήγησαν από το μεταναστευτικό, δεν μπορεί να γίνεται μέσω ανακοινώσεων των παρατάξεων.

Χαρακτηρίζεις ημίμετρα , όσα ανακοίνωσε ο Δήμος για τη στήριξη των επιχειρηματιών, όταν κατά γενική ομολογία και των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου τα μέτρα αυτά είναι γενναία και ουσιαστικά , παρά τα στενά δημοσιονομικά όρια.

Όπως γνωρίζεις είχαμε ανακοινώσει από τις αρχές Σεπτεβρίου ότι θα διαμορφώναμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στο παραλιακό μέτωπο και στη Λάμπη, αλλά δεν κατατέθηκε καμία άλλη πρόταση.

Θα ήταν ευχής έργο να κατέθετες και εσύ τις δικές σου προτάσεις αλλά και να έρθεις να ενημερωθείς για το κόστος αυτών των μέτρων και το μέγεθος της υπέρβασης που έκανε ο Δήμος.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για τους επιχειρηματίες του νησιού, που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό, προφανώς διέφυγε της προσοχής σου το γεγονός ότι ο Δήμος Κω από τις 9 Σεπτεβρίου, με παρέμβαση του προς 4 συναρμόδιους υπουργούς, ζήτησε και πρότεινε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως:

- Εξάμηνη αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

-   Αναστολή κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για ένα χρόνο για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Δυνατότητα διακανονισμού σε ότι αφορά τις οφειλές αυτών των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.

Τις προτάσεις αυτές, αποστείλαμε εκ νέου στους υπουργούς της νέας κυβέρνησης,αμέσως μετά την ορκωμοσία τους.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι ανοιχτός στο διάλογο και στον εμπλουτισμό αυτών των προτάσεων από τη δική σου πλευρά.

Είμαι στη διάθεση σου, προκειμένου να σε ενημερώσω αλλά και να ακούσω και τις δικές σου προτάσεις, εφόσον το επιθυμείς και εσύ.

Με εκτίμηση

O Δήμαρχος Κω

Γιώργος Κυρίτσης

                                                 Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS