Γ. Νικητιάδης: Aν δεν ψηφίσετε Παπανδρέου ψηφίστε ΠΑΣΟΚ

Γ. Νικητιάδης: Aν δεν ψηφίσετε Παπανδρέου ψηφίστε ΠΑΣΟΚ

Θολό χαρακτήρισε μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Sky ο πρώην υφυπουργός πολιτισμού τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης το τοπίο των εκλογών, λέγοντας πως ούτε η Νέα Δημοκρατία , ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις και κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης θα περιοδεύσει στα Δωδεκάνησα από σήμερα μέχρι και την Κυριακή προκειμένου όπως είπε να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας κι ας μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού στον Sky:

Παραμένει θολό το τοπίο

Πράγματι είναι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και φοβάμαι ότι το τοπίο καθόλου δεν μοιάζει να είναι ξεκάθαρο υπό την έννοια ότι δεν γνωρίζουμε τη Δευτέρα τι πολιτική θα ακολουθηθεί και τι είδους κυβέρνηση θα έχουμε, αν θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας ή αν θα έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα. Κοντά σε όλα αυτά έρχεται και η Ευρώπη που δείχνει τα δόντια της, προχωράει σε μέτρα τέτοια τα οποία εκ των πραγμάτων θα μας οδηγήσουν στο να είμαστε συνεπέστεροι κι εμείς το μόνο που δεν δείχνουμε είναι να είμαστε συνεπείς, τουλάχιστον σε όσα δεσμευόμαστε.

Κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει προτάσεις

Βλέπω ένα αβέβαιο τοπίο και το τραγικό είναι ότι κανένα από τα κόμματα που φέρονται ότι θα κυβερνήσουν, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής έχουν ξεκαθαρίσει – και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ- ποια πολιτική πρόκειται να ακολουθήσουν. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το πρώτο κόμμα, λογικώς μπορεί να πει κάποιος ότι θα είναι και το πρώτο κόμμα. Μπορεί και να μην είναι βέβαια, η κάλπη είναι κάλπη, ο λαός αποφασίζει, είναι κυρίαρχος και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρχει μια ανατροπή.

Αβεβαιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν δεν υπάρχει ανατροπή κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, ποτέ δεν ήμαστε τόσο αβέβαιοι όσο τώρα για την επόμενη μέρα κι αυτό δημιουργεί μια ανασφάλεια στον κόσμο και σίγουρα οι επενδυτές έχουν κάνει κράτει για να δουν πως θα πολιτευθεί η χώρα προς την επόμενη ημέρα. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο πολίτης οφείλει με ψυχραιμία και ηρεμία να προσέλθει στην κάλπη να δει τι του υπόσχεται ο καθένας κι αν αυτό είναι υλοποιήσιμο και αναλόγως να προχωρήσει στο να ψηφίσει ή όχι.

Εχει δίκιο ο Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

Εγώ πρέπει να σας πω ότι ήμουν στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο "Πανελλήνιο", ήταν μια ομιλία με πάρα πολύ κόσμο, μια ομιλία στην οποία ο κόσμος ανταποκρίθηκε με πάθος. Ένα τέτοιο πάθος είχα να δω εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και πρέπει βέβαια να πω ότι αυτά που καταθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου με βρίσκουν σύμφωνο σε ό,τι αφορά τη θεσμική διάσταση που πρέπει να έχει κάποιος, που θέλει να έχει κάποιος που θα κυβερνήσει αύριο. Και λέγοντας θεσμική διάσταση εννοώ πώς θα αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη πρόταση από την Ευρώπη. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε ένα δημοψήφισμα και εκτιμώ ότι έχει απόλυτο δίκιο, διότι ένα δημοψήφισμα δίνει τη δυνατότητα και να διαπραγματευτείς καλύτερα αλλά και στο τέλος ο λαός, που είναι τελικός κριτής, να κρίνει και να αναλάβει την ευθύνη της κρίσης του.

Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το κράτος

Παραλλήλως όμως εκτός από το δημοψήφισμα αναφέρεται στις μεγάλες αλλαγές, και εδώ τονίζω και συμφωνώ 100% ότι εάν δεν αλλάξουμε αυτό το κράτος, διότι το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία αλλά ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος και οι θεσμοί, κι αν δεν αλλάξουν αυτά και να ξεχρεώσουμε αύριο μέσα σε 10-15 χρόνια θα δημιουργήσουμε τα ίδια ακριβώς χρέη. Οταν έχεις ένα κράτος διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό με μια διοίκηση που λειτουργεί εις βάρος του κι όχι υπέρ του πολίτη, εκ των πραγμάτων θα οδηγηθείς στα ίδια χρέη., Εχουμε ζητήματα τεράστια στα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλλεται ότι θα κυβερνήσει αύριο και θα σκίσει τα μνημόνια δεν μας λέει τίποτα. Τα έσκισε τα μνημόνια εντάξει, τι κάνει για να μην ξαναδημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα; Τίποτα. Καμία κουβέντα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Νέα Δημοκρατία που είχε τη μεγάλη ευθύνη να κάνει μεγάλες αλλαγές επί 2,5 χρόνια και δυστυχώς δεν έκανε. Η δικαιοσύνη συνεχίζει να είναι η πιο καθυστερημένη σε απόδοση δικαίου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η δημόσια διοίκηση συνεχίζει να είναι γεμάτη διαφθορά και να μην είναι όσο παραγωγική θα έπρεπε.

Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο, ενώ περιμέναμε την έξοδό μας από τα μνημόνια και να βγούμε στις αγορές, ξαφνικά πουλάμε τσαμπουκά ότι θα διώξουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μετά τα μαζεύουμε θα μας έκαναν «ντα» από την Ευρώπη και την Αμερική. Θυμηθήκαμε ξανά ότι εμείς είμαστε που θα φέρουμε τις λύσεις και ο κόσμος δεν βλέπει καμία απολύτως λύση και περιέρχεται σε μεγαλύτερη απελπισία, γιατί δεν μπορεί να περιμένεις 31/12/2014 να έχουνε τελειώσει όλα και εμείς να συζητάμε για τα νέα μέτρα που πρόκειται να έρθουν.

Συγκεκριμένες προτάσεις έχει μόνο το «Κίνημα»

Μπροστά σε αυτές τις αβεβαιότητες ο κόσμος θα πρέπει να προκρίνει κόμματα που λένε συγκεκριμένα πράγματα κι ένα από αυτά τα κόμματα είναι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου κι αν δεν το κάνει αυτό ας ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Εγώ θα μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας όπου σταθώ και ας μην είμαι υποψήφιος .

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS