Αυτές είναι οι πρώτες 2 κινήσεις της Δ.Α. για την αντιμετώπιση του all Inclusive

Αυτές είναι οι πρώτες 2 κινήσεις της Δ.Α. για την αντιμετώπιση του all Inclusive

Αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία

Αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία,ξενοδοχεία,εστιατόρια και κέντρα αναψυχής,στο νησί της Κω και όχι μονο είναι το All Inclusive.

Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση αφίξεων τα έσοδα υστερούν σημαντικά, αφού οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προσπαθώντας να είναι ανταγωνιστικές, προσφέρουν πακέτα all inclusive τόσο οικονομικά, σε σημείο να αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για να παραμείνουν βιώσιμες,με αποτέλεσμα η Κως να προσελκύει τουρίστες, που, έχοντας προπληρώσει το σύνολο των διακοπών τους (διαμονή, διατροφή, διασκέδαση), δεν έχουν λόγο αλλά ούτε και σκοπό να δαπανήσουν τίποτα παραπάνω.

Φυσικό επακόλουθο είναι οι αρνητικές συνέπειες στον τομέα του τουριστικού εμπορίου (εστιατόρια, καφετέριες, κοσμηματοπωλεία κ.λ.π.) ο οποίος όσο περνάνε τα χρόνια νιώθει όλο και περισσότερο τις συνέπειες της κατάστασης αυτής.

Με στόχο λοιπόν να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε ο κόσμος που θα επισκεφθεί το καλοκαίρι την Κω να βγει έξω από τα ξενοδοχεία ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ηλίας Σιφάκης και η Δημοτική Αρχή πρόκειται να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα το νέο application για κινητά του Δήμου της Κω (που έχει δημιουργηθεί επι θητείας Καϊσερλη) .

Συγκεκριμένα αφού γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιες σημαντικές αλλαγές τόσο στο application όσο και στο site του Δήμου αναμένεται να προστεθούν σημαντικές ενότητες για την ενημέρωση των επισκεπτών της Κω.

Μια από τις κινήσεις θα είναι σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΒΣ τα Θερινά Ιπποκράτεια να έχουν πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.Για παράδειγμα η κάθε εκδήλωση θα αναρτάται στo application και έτσι ο αναγνώστης θα ενημερώνεται για όλα τα δρώμενα.

Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις του Δήμου,στόχος του αντιδημάρχου είναι και οι επιχειρηματίες να μπορούν να εκμεταλλεύονται την εφαρμογή δημοσιοποιώντας τις εκδηλώσεις που θα κάνουν ή κάποια πρόταση διασκέδασης που θα μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστών.(Για την προώθηση του application αναμένεται διαφημιστική καμπάνια)

Ακόμα μια σημαντική κίνηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΚΕΑΣ,για τη θερινή περίοδο η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί όλο το 24ωρο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού μας ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και οικονομικά από και προς τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν.

Αυτές είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του kosnews24.gr πρώτες δυο κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για την καταπολέμηση του All Inclusive.

ADVERTORIALS