Το έργο που εκτελείται με αυτεπιστασία από τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και με πιστώσεις που προέρχονται από τα έσοδα της επιχείρησης είναι ενταγμένο στο ευρύτερο πρόγραμμα αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων υδροδότησης του πρώην Δήμου Ηρακλειδών.
Το έργο θα παραδοθεί στους πολίτες της Κεφάλου τον Οκτώβριο και με την ολοκλήρωση του θα σταματήσουν μια για πάντα οι δεκάδες καθημερινές ζημιές του δικτύου που προέρχονται από την παλαιότητα του, αλλά και οι δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων που οφείλονται στην ακατάλληλη πλέον και επικίνδυνη δεξαμενή πόσιμου νερού δίπλα στο κάστρο και στις κατοικίες των πολιτών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πασσανικολάκης σε δηλώσεις του, την ημέρα έναρξης των εργασιών, ευχαρίστησε τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και της Κοινότητας Κεφάλου και υπογράμμισε ότι είναι αποφασισμένος ο ίδιος και οι συνεργάτες του να ολοκληρώσουν το τεράστιο και δύσκολο έργο που αφορά την αναβάθμιση του συστήματος υδροδότησης των τριών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ηρακλειδών και την κάλυψη τους με καθαρό, ποιοτικό και επαρκές πόσιμο νερό.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ