Ένα δικό της εφαρμόσιμο σχέδιο έχει ανάγκη η Κως

Ένα δικό της εφαρμόσιμο σχέδιο έχει ανάγκη η Κως

ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΩΣ
Από τις 15 Μαΐου μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο αυτής της δημοτικής αρχής.
Η εμπειρία των δυόμιση χρόνων παρουσίας της, έδειξε και στον πιο καλόπιστο πολίτη, πόσο επικίνδυνοι υπήρξαν για το νησί και σε πιο σημείο το έχουν φέρει, όλοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτή τη δημοτική αρχή, χωρίς να αντιδρούν στις λάθος επιλογές.

Η Κως όπου δεν παραμένει ακίνητη, κάνει βήματα προς τα πίσω.
Τα χωριά, αλλά και η πόλη, στο μεγαλύτερο μέρος της, εγκαταλείφτηκαν.

Ο τουρισμός κινείται από κεκτημένη ταχύτητα, με τον απαράδεκτο χειρισμό της RYANAIR να κτυπά την καρδιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός, σε βάθος χρόνου, που έχουμε ανάγκη ως νησί, ανύπαρκτος.

Η στήριξη και ανάδειξη των ιστορικών (Ιπποκράτης), πολιτιστικών (η Κως σταυροδρόμι πολιτισμών), γεωγραφικών (θέση στην ευρύτερη περιοχή), περιβαλλοντικών (ορεινός όγκος Δικαίου- βιότοπος Ψαλιδίου- Αλυκή κλπ.) και των άλλων πλεονεκτημάτων του νησιού, είναι ανύπαρκτα στοιχεία στην ατζέντα αυτής της δημοτικής αρχής.

Δε μας ταιριάζουν ως κοινωνία αυτά που ζούμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα, ΟΛΟΙ όσοι πιστεύουμε στο ΜΕΛΛΟΝ αυτού τόπου, να συμφωνήσουμε σ' ένα σοβαρό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ που θα εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα την επόμενη περίοδο.

Είναι λάθος να αφήνουμε το χρόνο να περνά.

Η Κως πρέπει να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ.

Καταθέσαμε την πρόταση για τους άξονες ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ μας απέναντι στους δημότες και το νησί μας.

Δεν είναι δύσκολο και είναι απόλυτα αναγκαίο να υλοποιηθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του δήμου, πάνω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών.

Δεν είναι δύσκολο να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο για την ανάπτυξη ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, με ΕΝΙΑΙΑ αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων αυτής της δύσκολης εποχής, με στοχευμένες δράσεις που θα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα και θα εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να υπάρξει μια πλατειά ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με εγγυητή και μπροστάρη το δήμο.

Είναι ελάχιστη υποχρέωση μας.

Ένας τόπος που δεν έχει τέτοιο σχέδιο, είναι καταδικασμένος να εξαντλείται σε μια καθημερινή διαχείριση των προσωπικών αδιεξόδων κάθε ενός που βαφτίζει τον εαυτό του αναντικατάστατο.

Η Κως χρειάζεται ένα σχέδιο που να είναι δικό της και εφαρμόσιμο.
Και αυτό είναι δουλειά ΟΛΩΝ των υπεύθυνων πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ADVERTORIALS