Δήμος Κω: Σε θετική τροχιά τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες και το τελευταίο τρίμηνο του 2017.’’

Δήμος Κω: Σε θετική τροχιά τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες και το τελευταίο τρίμηνο του 2017.’’

‘’Η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Κω έχει ήδη επιτευχθεί. Σε θετική τροχιά τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες και το τελευταίο τρίμηνο του 2017.’’

Ψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο η τέταρτη τριμηνιαία έκθεση του Προϋπολογισμού, με την οποία έκλεισε το 2017.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία, ότι η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Κω έχει ήδη επιτευχθεί αφού και στο τέταρτο τρίμηνο του 2017,τα έσοδα του Δήμου αλλά και οι δαπάνες κινούνται σε θετική τροχιά.

Συγκεκριμένα:

-Το ποσοστό υλοποίησης του στόχου για τα ίδια έσοδα υπερβαίνει το 125%. Σε όλη τη χώρα είναι λίγοι οι δήμοι που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τέτοιες επιδόσεις.

-Στα Τακτικά έσοδα το ποσοστό υλοποίησης είναι της τάξης του 106,68% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα και 98,29% σε σχέση με τα βεβαιωθέντα.


-Στα Έκτακτα έσοδα, που δεν εξαρτώνται από εμάς, το ποσοστό υλοποίησης είναι της τάξης του 28,43% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα και 62,47% σε σχέση με τα βεβαιωθέντα.


-Στα Έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών το ποσοστό είναι της τάξης του 465,43% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα, κάτι που συνιστά υπεραπόδοση και 28,34% σε σχέση με τα βεβαιωθέντα.

Αυτό σημαίνει ότι με τη βοήθεια των ρυθμίσεων, μειώνεται ο αριθμός των πολιτών που οφείλουν στο Δήμο.

Την ίδια στιγμή, υλοποιείται στοχευμένη μείωση δαπανών που αν δεν είχε συντελεστεί τα τρία αυτά χρόνια, θα είχε οδηγήσει σε έλλειμμα του προϋπολογισμού του Δήμου και σε επιτήρηση.

Χάρη στην καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου έχουμε τη δυνατότητα υλοποίησης πολλών έργων με ιδίους πόρους και ταυτόχρονα απομακρύνθηκε η απειλή ένταξης του Δήμου Κω σε επιτήρηση και σε ένα μνημόνιο διαρκείας. Γιατί εκεί θα καταλήγαμε αν συνεχιζόταν η αδιέξοδη πορεία του παρελθόντος.

Κάτι ακόμα: Ο Δήμος Κω έχει αποκτήσει αξιοπιστία απέναντι στους προμηθευτές του και τους Δημότες, εξοφλεί τις υποχρεώσεις του και ενισχύει τη ρευστότητα της τοπικής αγοράς σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.
Οι οφειλές του Δήμου δεν λιμνάζουν στο Λογιστήριο του Δήμου ούτε στο γραφείο του επιτρόπου.
Αντίθετα για πρώτη φορά,   ο χρόνος που μεσολαβεί από την παραλαβή του τιμολογίου έως και την εξόφληση του είναι ελάχιστος.

Στην ομιλία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ευτέρπη Παπαχρήστου τόνισε:

‘’Στο πεδίο των οικονομικών του Δήμου υπάρχουν πλέον συγκρίσιμα μεγέθη.


Υπάρχουν αριθμοί και στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.
Η σύγκρισή μας γίνεται με την προηγούμενη περίοδο.
Για εμάς όμως οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα δεδομένα που καθιστούν το Δήμο Κω οικονομικά υγιή και κυρίως οικονομικά αυτοδύναμο.


Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, την οποία και συνεχίζουμε.
Η ανάταξη των οικονομικών του Δήμου Κω έχει επιτευχθεί, έχουμε ήδη περάσει σε μια άλλη εποχή.
Σε μια εποχή που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο επανυπολογισμού τελών και υπηρεσιών στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS