Γ.Χατζημάρκος: «Παραμύθι» η φιλολογία περί αντισταθμιστικών της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ -Οι βουλευτές των νησιών «να συμπεριφερθούν ως βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος».

Γ.Χατζημάρκος: «Παραμύθι» η φιλολογία περί αντισταθμιστικών της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ -Οι  βουλευτές των νησιών «να συμπεριφερθούν ως βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος».

Ποτέ δεν είναι αργά για να αναγνωριστεί ένα λάθος δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την επικείμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ και στα τελευταία εναπομείνατα νησιά, από 1ης Ιανουαρίου 2018 εκτιμώντας ότι η στάση της κυβέρνησης, η οποία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές επιδιώκει να επιτύχει αναβολή της κατάργησης για ένα ακόμη χρόνο, έγκειται στη διαπίστωση ότι το δημοσιονομικό όφελος δεν είναι τελικά τόσο μεγάλο, όσο αρχικά και λανθασμένα είχε υπολογιστεί, παράμετρο που η Περιφερειακή αρχή είχε αναδείξει από την αρχή, σε όλους τους τόνους.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους βουλευτές των νησιών, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου που ανήκουν, «να συμπεριφερθούν ως βουλευτές μιας περιοχής και όχι ενός κόμματος».

Όσον αφορά την φιλολογία περί αντισταθμιστικών της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μέτρων , ο Γιώργος Χατζημάρκος την χαρακτήρισε «παραμύθι» και τόνισε πως κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να καλύψει το κόστος της ζημιάς που έχει συντελεστεί. Ως επιχείρημα επικαλέστηκε την δραματική μείωση των επιδοτήσεων στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις των νησιών, η οποία καταρρίπτει την όποια κενή υποσχεσιολογία περί αντισταθμιστικών μέτρων.

Τέλος, ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι εφ΄ όσον το ειδικό φορολογικό καθεστώς καταργηθεί για τα νησιά από την 1η Ιανουαρίου, με βάση την συνθήκη ένταξης της χώρας στην ΕΕ, δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του, ακόμη και στην περίπτωση βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς η χώρα έχει αυτό το δικαίωμα άπαξ.

 grafida.net

ADVERTORIALS