"ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά "

"ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά "

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, μέσα από τον Προϋπολογισμό του 2018.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα για το εισόδημα των κατοίκων, που ζουν στα νησιά (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, κλπ). Εμείς, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο, πληρώνουμε ήδη ακριβά την αντίστοιχη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, που είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση των τιμών και το φούντωμα της ακρίβειας.Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α δεν είναι προνόμιο, αλλά ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο, για να απαλυνθούν οι συνέπειες του μεγάλου μεταφορικού κόστους και των άλλων ιδιαιτεροτήτων που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας.

Το Ε.Κ.Ρ απαιτεί να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α, αλλά αντίθετα να επεκταθούν σε όλα τα νησιά. Στηρίζουμε τον αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων, των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων των νησιών ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για τις νησιωτικές πολιτικές. Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις τους. Από λόγια έχουμε χορτάσει!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

ADVERTORIALS