Η Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Ηλίας Καματερός στο Υπουργείο Οικονομικών για το ΦΠΑ

Η  Ένωση Ξενοδόχων Κω και ο Ηλίας Καματερός στο Υπουργείο Οικονομικών για το ΦΠΑ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κας Παπανάτσιου, του Βουλευτή Δωδεκανήσου κου Καματερού και της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κας Σβύνου. Η πρόεδρος ανάπτυξε τα απανωτά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το νησί της Κω, δίδοντας έμφαση στις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Κω για το σκοπό αυτό.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης κατατέθηκε υπόμνημα σχετικό με τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Την  παράταση κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ , τουλάχιστον για μια διετία.
  1. Πέραν της εξαίρεσης των πληγέντων επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ  για το 2017 και 2018, εφαρμογή έκπτωσης  τουλάχιστον 50% για ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες.
  1. Την εξαίρεση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων της Κω, από την καταβολή  τέλους διανυκτέρευσης για το έτος 2018.

Έγινε εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό, η οποία φάνηκε απόλυτος γνώστης της κατάστασης με άριστη διάθεση συνεργασίας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου κο Καματερό ο οποίος μεσολάβησε για τη συνάντηση αυτή και υποστήριξε τις θέσεις μας , όπως και τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κο Σαντορινιό για τις δικές του προσπάθειες προς τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε θετικές για το νησί μας αποφάσεις. Από τη δική μας πλευρά δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS