ΣΕΠΕΚΩ: Μια παραδοχή του λάθους από το Δήμο Κω θα ήταν αρκετή

ΣΕΠΕΚΩ: Μια παραδοχή του λάθους από το Δήμο Κω θα ήταν αρκετή

Μετά το τραγικό συμβάν του πρόσφατου σεισμού στην πόλη μας, επισημάναμε, όπως οφείλαμε να κάνουμε, ότι ήταν λάθος από τη μεριά του Δήμου να  εισπράττει με προσαυξήσεις τα δημοτικά τέλη, σε όσους πήγαν να τα πληρώσουν έστω και με μια μέρα καθυστέρηση. Σε ερώτηση μας προς τους αρμόδιους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπήρχε καμιά σχετική ενημέρωση για παύση των προσαυξήσεων.

Μετά την παρέμβαση του σωματείου το λάθος αυτό διορθώθηκε και οι προσαυξήσεις επεστράφησαν στους δικαιούχους. Θα αρκούσε λοιπόν ένα δελτίο τύπου από τη μεριά του δήμου που να λέει ότι το όλο θέμα ήταν ένα λάθος που δημιουργήθηκε εκ παραδρομής και ότι το πρόβλημα επιλύθηκε με την παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου άμεσα. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι τα ποσά ήταν μεγάλα. Απλά, όπως ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει, είναι τουλάχιστον άκομψο μετά από μια τέτοια καταστροφή να καταλογίζονται πρόστιμα για μια μέρα καθυστέρηση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εκάστοτε έχοντες την εξουσία, ότι ο ρόλος ενός επαγγελματικού σωματείου είναι, παράλληλα με την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, να επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις από τις διάφορες δομές εξουσίας και να ασκεί πίεση για τη διόρθωση ή την βελτίωση καταστάσεων  που αφορούν τα μέλη του.

Ο ΣΕΠΕΚΩ πάντα πρόθυμα βοηθάει σε οτιδήποτε του έχει ζητηθεί από το Δήμο (αντιδημαρχία τουρισμού, ΔΟΠΑΒΣ κλπ) και έχει να κάνει είτε με δωρεάν παροχή γευμάτων σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες κλπ., είτε με άλλες δράσεις. Το σωματείο μας επιδιώκει να έχει και εν τέλει έχει, πολύ καλές σχέσεις και συνεργασία με όλους τους φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, κόμματα, τοπικούς βουλευτές, περιφέρεια) με το Επιμελητήριο και τα άλλα σωματεία. Το ίδιο επίπεδο σχέσεων και συνεργασίας επιθυμεί να έχει και με το δήμο, αλλά σίγουρα τα δύο τελευταία δελτία τύπου από το γραφείο τύπου του δήμου δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

ADVERTORIALS