Γιώργος Κουτσός- Ποιός είναι ο επιχειρηματίας που πήρε το ΑΚΤΑΙΟΝ. Η σχέση του με τη Νέα Υόρκη και τους δίδυμους Πύργους

Γιώργος Κουτσός- Ποιός είναι ο επιχειρηματίας που πήρε το ΑΚΤΑΙΟΝ. Η σχέση του με τη Νέα Υόρκη και τους δίδυμους Πύργους

Ο Γιώργος Κουτσός είναι ο επιχειρηματίας που μετά το σημερινό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κω αναδείχθηκε πλειοδότης και θα ενοικιάσει γαι τα επόμενα 20 χρόνια το κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ έναντι του μηνιαίου μισθώματος των 6.500 ευρώ.

Η εταιρεία Γ. ΚΟΥΤΣΟΣ ΙΚΕ για την ακριβεία θα ανακτασκευάσει και θα αξιοποιήσει ως ξενοδοχείο το κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ.

koutsos1

Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουτσός

Ο κ. Κουτσός γεννήθηκε στην Κω και φοίτησε στο τότε Ιπποκράτειο Γυμνάσιο . Το 1973 και ενώ διένυε το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο , φεύγει για τη Νέα Υόρκη όπου συνεχίζει τις σπουδές του. 

Περνώντας από συνεντεύξεις τον προσλαμβάνει μια θυγατρική εταιρεία του γνωστού αμερικανικού κολοσσού μπύρας, Budweiser,στην οποία ανέλαβε τη μελέτη και κατασκευή μηχανημάτων βιομηχανικής παραγωγής. To 1999 ξεκινάει την πρακτική του στην εταιρεία The Trane Company στη Νέα Υόρκη η οποία ασχολείται με την κατασκευή συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) και συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου των κτιρίων.

Τελικά μετά από 19 χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία ,το 1999 αναλαμβάνει την εταιρεία PremAir της οποίας είναι πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Κουτσός έχει αποκτήσει 2 ξενοδοχειακές μονάδες στην Κω ,μία εκ των οποίων το γνωστό ξενοδοχείο AQUA BLU στη Λάμπη. 

koutsos

Η σχέση του με τους Δίδυμους Πύργους.

Μια από τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κουτσού στη Νέα Υόρκη ήταν η μηχανολογική μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού, σε ένα από τα τέσσερα κτίρια που δημιουργήθηκαν στη θέση των Δίδυμων Πύργων ,του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έπεσαν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 μετά από τρομοκρατική επίθεση.

ADVERTORIALS