Περίπου 9500 οι αιτήσεις για επίδομας ανεργίας στην Κω. Απλήρωτοι εκατοντάδες συμπολίτες μας

Περίπου 9500 οι αιτήσεις για επίδομας ανεργίας στην Κω. Απλήρωτοι εκατοντάδες συμπολίτες μας

Περίπου 9500 είναι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ ΚΩ, με εκατοντάδες από τους ανέργους να μην έχουν λάβει ακόμα το επίδομα ανεργίας και το Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ.

Κατά κύριο λόγο οι άνεργοι των οποίων οι αιτήσεις έγιναν το Δεκέμβριο του 2016 είναι αυτοί που δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα και το δώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ Κω αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων. Μάλιστα έχουν διαβιβαστεί οι αιτήσεις πολλών άνεργων που έχουν κάνει τα χαρτιά τους στον ΟΑΕΔ Κω σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας,έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του kosnews24.gr για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας και το πρόβλημα που υπάρχει και με το λογισμικό πρόγραμμα του Οργανισμού το οποίο συνεχώς «πέφτει» (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε), αρκετοί συμπολίτες μας επικοινώνησαν με το Kosnews24.gr αναφέροντας ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού η αναμονή τους για το επίδομα ξεπερνάει ακόμα και τους δύο μήνες.

ADVERTORIALS