Τι έργα θα κάνει η Fraport στo αεροδρόμιo της Κω

Τι έργα θα κάνει η Fraport στo αεροδρόμιo της  Κω

Αρχές του χρόνου θα ξεκινήσουν τα «μερεμέτια» στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, επιλέγοντας εργασίες που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν επείγουσες εκκρεμότητες, ενόψει της θερινής περιόδου. Όσοι είναι κοντά στην ιδιωτικοποίηση υποστηρίζουν ότι δεν θα είναι θεαματικές οι αλλαγές αλλά πολύ στοχευμένες ώστε να βελτιώσουν την εικόνα σε επίπεδο υγιεινής, μικροκατασκευών και βαψίματος και να δώσουν γρήγορα αποτελέσματα.

Από το Φθινόπωρο του 2017, θα πάρουν μπρος τα βαριά κατασκευαστικά έργα, με την παράλληλη σχεδόν λειτουργία 14 εργοταξίων. Πρόκειται για τα έργα που επί της ουσίας θα αλλάξουν την απόδοση των ελληνικών αεροδρομίων και θα επανασχεδιάσουν την λειτουργία τους που αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Ιντρακάτ. Η εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη, έχει επιλεγεί από την κοινοπραξία Fraport –Slentel ως προτιμητέος εταίρος για τις εργολαβίες των περιφερειακών αεροδρομίων, ρόλος που αναμένεται να ισχυροποιήσει την παρουσία της κατασκευαστικής εταιρείας στον τομέα των αεροδρομίων. Το ύψος των επίμαχων επενδύσεων υπολογίζεται να προσεγγίσει τα 400 εκ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Σε ότι αφορά  το αεροδρόμιο της Κω, προγραμματίζεται επέκταση κατά σχεδόν 18.000 τ.μ., ενώ μελλοντικά εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλες δύο επεκτάσεις. Η υποδομή του αεροδρομίου εμφανίζει σημαντικές αδυναμίες, καθώς δεν υπάρχει χώρος υποδοχής των επιβατών και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ μικρές για να καλύψουν την υφιστάμενη ζήτηση.  

Επίσης, το αεροδρόμιο διαθέτει μόνο έναν διάδρομο χωρίς παράλληλο διάδρομο τροχοδρόμησης, κάτι που μειώνει τη χωρητικότητα. Ακόμη, απαιτείται επέκταση του πλάτους της λωρίδας του διαδρόμου κατά 75 μέτρα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τη ζώνη ασφαλείας τέλους διαδρόμου και χρειάζεται μετατόπιση ή εκχέρσωση. Ετσι, θα απαιτηθεί απαλλοτρίωση περίπου 3,5 στρεμμάτων. Μελλοντικά εξετάζονται επεκτάσεις του αεροσταθμού σε δύο φάσεις και αποκατάσταση του οδοστρώματος.

ADVERTORIALS