Επενδύσεις εκατομμυρίων στο αεροδρόμιο της Κω αλλά έρχεται & άυξηση στις χρεώσεις

Επενδύσεις εκατομμυρίων στο αεροδρόμιο της Κω αλλά έρχεται & άυξηση στις χρεώσεις

Οι χρεώσεις θα μπορούν να φτάσουν ως τα 20 ευρώ ανά επιβάτη

Σε επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να προχωρήσει κατά την αρχική φάση της παραχώρησης η Κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζος.

Οι επενδύσεις των 200 εως 250 εκατομμυρίων ευρώ για τα αρχικά έργα που πρέπει να γίνουν σε όλα τα αεροδρόμια θα πρέπει ολοκληρωθούν σε διάστημα 4 ετών από την στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η σύμβαση παραχώρησης. Ειδικότερα προβλέπονται και ενδιάμεσες προθεσμίες, αφού τα έργα αναβάθμισης και ανακαίνισης πρέπει να ολοκληρωθούν σε διάστημα 20 μηνών.

Τα έργα θα προηγηθούν των αυξήσεων στις χρεώσεις

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται ανά αεροδρόμιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο παραχωρησιούχος να αποκτήσει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων, οπότε έχει ισχυρό κίνητρο για την άμεση υλοποίηση των έργων.

Για το διάστημα πριν την ολοκλήρωση των έργων οι χρεώσεις του αεροδρομίου της Κω θα φτάνει κατ' ανώτατο τα 14,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη. Μετά την ολοκλήρωση των έργων οι χρεώσεις θα μπορούν να φτάσουν ως τα 20 ευρώ ανά επιβάτη. Από τα ποσά αυτά 1,5 ευρώ ανά επιβάτη είναι η χρέωση που αφορά τις υπηρεσίες security.Η Κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζος οφείλει να καλύψει το συγκεκριμένο κόστος χωρίς να έχει δικαίωμα να βγάλει κέρδος.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ για τον καθορισμό των ανώτατων χρεώσεων ανά επιβάτη μετά την ολοκλήρωση των έργων έχει ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος των αεροπορικών χρεώσεων αεροδρομίων με αντίστοιχα χαρακτηριστικά των ελληνικών, δηλαδή υψηλή εποχικότητα και κατά κύριο λόγω τουριστικός χαρακτήρας στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου.

ADVERTORIALS