Αποδεκτές και οι 3 προσφορές για την αποκρατικοποίση των αεροδρομίων

Αποδεκτές και οι 3 προσφορές  για την αποκρατικοποίση των αεροδρομίων

Σύμφωνες με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και το νομικό πλαίσιο είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, οι τεχνικές προσφορές που κατέθεσαν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα (Corporacion America –ΜΕΤΚΑ, Vinci - Άκτωρ παραχωρήσεις και Fraport-Slentel) για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Οι τρεις τεχνικές προσφορές αποσφραγίστηκαν σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ως εκ τούτου, οι τρεις κοινοπραξίες προχωρούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει, το κρισιμότερο στάδιο, δηλαδή την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών αύριο Τρίτη στις 11:00.

Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση είναι η πρώτη, στα χρονικά του ΤΑΙΠΕΔ, για την οποία κατατίθενται τρεις προσφορές που προέρχονται από πολυεθνικούς κολοσσούς, την αργεντίνικη Corporacion America σε κοινοπραξία με την ΜΕΤΚΑ, την γαλλική Vinci μαζί με την Άκτωρ παραχωρήσεις και την γερμανική Fraport κοινοπρακτικά με την Slentel.

Η πρώτη ομάδα των αερολιμένων περιλαμβάνει αυτά σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα. Στη δεύτερη ανήκουν τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

ADVERTORIALS