Στα σκαριά σημαντικές συνεργασίες Κώων & Τούρκων επιχειρηματιών.

Στα σκαριά σημαντικές συνεργασίες Κώων & Τούρκων επιχειρηματιών.

Στον κατασκευαστικό κλάδο,στον κλάδο των τροφίμων, των ενδυμάτων.,των επίπλων & στον τουρισμό

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από την συμμετοχή Δωδεκανήσιων επιχειρηματιών στο Φόρουμ της Σμύρνης όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι υπουργείων, θεσμικών φορέων, τοπικών παραγόντων και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες. Παρέστησαν ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci.

Πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 182 τουρκικών και 76 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν και διενεργήθηκαν συνολικά 490 επιχειρηματικές συναντήσεις. Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συμμετείχε με δική του αποστολή αποτελούμενη από οκτώ Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο οι οποίοι πραγματοποίησαν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, προώθησαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις της Τουρκίας και διερεύνησαν ευκαιρίες για πιθανές ελληνοτουρκικές συνεργασίες και την προώθηση του διμερούς εμπορίου.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Σαράντης Δημήτρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, από την Κω. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνέχεια έτσι ώστε να συνεργαστούν Έλληνες & Τούρκοι επιχειρηματίες στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης στη γείτονα χώρα, γνωρίζει έντονη άνθηση,τον τομέα των τροφίμων, των ενδυμάτων. των επίπλων, και βεβαίως ο τουρισμός με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σ' αυτό το πλαίσιο άλλωστε εντάσσεται και η πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου από την Κω, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κ. Δ. Σαράντη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος κ. Στέργο Γιαλλίζη, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και τον Δήμαρχο των Διδύμων.

ADVERTORIALS