Βασίλης Α. Υψηλάντης:θα βγούμε νικητές από τη δύσκολη αυτή συγκυρία

Βασίλης Α. Υψηλάντης:θα βγούμε νικητές από τη δύσκολη αυτή συγκυρία

Βασίλης Α. Υψηλάντης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης : «…Είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με την πλειοψηφία του           ελληνικού    λαού  να  δώσουμε    ένα τέλος σ´ όλα εκείνα που πλήγωναν την Ελλάδα και την οδήγησαν στο τέλμα και στα πρόθυρα της πτώχευσης.»

____________________________________________________________________________________________

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης  Α. Υψηλάντης μιλώντας χθες στην Ολομέλεια  της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσαν οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε μεταξύ των άλλων  ότι «…Θα σταθούμε εμπόδιο στα ψυχρά σας σχέδια, στην πολιτική     σας ανικανότητα και τη διγλωσσία, στην επιδίωξη εδραίωσης της χειρότερης    μορφής κρατισμού.»,  ότι «…Δυσκολίες υπάρχουν. Θα ξεπεραστούν όμως και με τις δικές μας παρεμβάσεις. Εκεί που ο διάλογος προσφέρει την καλύτερη   δυνατή λύση, προς όφελος και για το συμφέρον του       λαού μας…»        και τέλος ότι «…η αντιπολίτευση,   προεξάρχοντος          του              ΣΥΡΙΖΑ,                          στηρίζει την αντιπολιτευτική της στρατηγική στο ψεύδος, στην υπερβολή, στο    λαϊκισμό, στην ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων. Γεγονότα που της        αποστερεί κάθε πολιτική αξιοπιστία.»

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Βουλευτή Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί  δικαίωμα της Βουλής (άρθρο 142 ΚτΒ), αφού με τη διαδικασία αυτή, μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη της από την                Κυβέρνηση. Χαρακτηρίζεται έτσι η κορωνίδα των μέσων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεδομένου ότι είναι το μόνο που καταλήγει σε ψηφοφορία και           επιδιώκει την ανατροπή της Κυβέρνησης.

Έργο όμως της αποδοχής ή  μη της πρότασης, δεν είναι  μόνον των                 υπογράφοντων την πρόταση βουλευτών, αλλά της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών της Βουλής.

Με δεδομένο αυτό, το πρώτο  λογικό ερώτημα που θέτει κάθε  πολίτης στη       χώρα μας, είναι σε τι πραγματικά αποσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενέργεια αυτή;

Στην ανατροπή της Κυβέρνησης; Οι αριθμοί δεν του βγαίνουν.    Το σύνολο   σχεδόν των δημοσκοπήσεων, δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του, με τις συνιστώσες του, ή με τα πολιτικά κόμματα, που δρουν μεν αυτή τη στιγμή ανεξάρτητα, αλλά κατά τα άλλα δεν                  διαφοροποιούνται απ´ αυτόν, να κερδίσουν, την πλειοψηφία εκείνη, για να      ελπίζουν σε    σχηματισμό Κυβέρνησης. 

Και στο ίδιο μήκος πολιτικής, βρίσκουν συντονισμένη και τη νεοναζιστική        οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για την παράνομη δραστηριότητα της οποίας, έχει           επιληφθεί, ως γνωστόν, η ελληνική δικαιοσύνη.

Μπορεί συνεπώς η υλοποίηση  ενός τέτοιου στόχου, εκ των  πραγμάτων, να     είναι αδύνατος για το ΣΥΡΙΖΑ.

 Αφήνει όμως περιθώρια για  άσκηση πολιτικής των εντάσεων και των              ταραχών, που αποσκοπεί  αποκλειστικά και μόνο στον κλονισμό της               κυβέρνησης και εν τέλει στην πτώση της.

Και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη  στιγμή του ελληνικού προβλήματος. Τώρα που ο λαός μας, καρτερικά, υπερήφανα ελπίζει και βλέπει τις θυσίες του να            πιάνουν τόπο.

Είχαν απ' ότι φαίνεται πιστέψει, στο παράδοξο του νόμου του  Αλέξη Ντε          Ντοκβίλ, ότι σ´ αυτήν την συγκυρία, αυθόρμητα ο ελληνικός λαός θα τους        ακολουθούσε, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, ανατρέποντας έτσι την      Κυβέρνηση.

Τη στιγμή που η έξοδος  από την κρίση και τα μνημόνια  είναι πλέον ορατή.      Γεγονός που σηματοδοτεί και το τέλος όλων εκείνων που επένδυσαν πολιτικά σ ´αυτά.

Δεν σας βγήκε. Το προσπαθήσατε. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε            παραγωγικά εργοτάξια, σε επιχειρήσεις, στην καρδία της τουριστικής Ελλάδας, στην μεγάλη πλατεία της Αθήνας, στο Σύνταγμα, στέλλοντας σχεδόν               καθημερινά, για τους δικούς σας μικροπολιτικούς σκοπούς, αρνητικά              μηνύματα από τη χώρα μας στη διεθνή κοινωνία. Τη στιγμή που ο τουρισμός αποτελεί όπλο μας κατά της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Συνδυαστικά μάλιστα με την  πρόταση δυσπιστίας στοχεύσατε, στην                 επανακατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής,  εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό την ανομία. Μετατρέποντας βουλευτές του Ελληνικού             Κοινοβουλίου σε καπεταναίους της εξέγερσης. Την καταγγελία  μας αυτή την χαρακτηρίσατε θράσος. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να σας επιστρέψουμε τον χαρακτηρισμό.

Εξάλλου κατά κανονισμό και  τη συνταγματική τάξη, απαιτούν  η πρόταση         δυσπιστίας, πρέπει να περιλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα για τα οποία θα   διεξαχθεί η συζήτηση.

Αντί της σαφήνειας το αίτημα  του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση  πρότασης             δυσπιστίας, αντικατοπτρίζει την αοριστολογία και τον κενό περιεχομένου        πολιτικό λόγο που διατυπώνει.

Από την όλη συζήτηση, κυρίες  και κύριοι συνάδελφοι, κατέστη  σαφές όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία  της Βουλής θα καταψηφίσει  την πρόταση δυσπιστίας, αλλά  αναδείχθηκε και το πώς η  αντιπολίτευση, προεξάρχοντος του  ΣΥΡΙΖΑ,            στηρίζουν την αντιπολιτευτική τους στρατηγική στο ψεύδος, στην υπερβολή, στο λαϊκισμό, στην ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων. Γεγονότα που τους αποστερεί κάθε πολιτική αξιοπιστία.

Μέσα από το αριστεριστικό  παραλήρημα και τον κίβδηλο  πατριωτισμό,           αναδεικνύουν ότι τελικά όχι μόνον δεν εξυπηρετούν τα καλώς εννοούμενα      συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και της χώρας, αλλά υποθάλπουν και την    νομιμότητα.

Όχι, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και  της αντιπολίτευσης, θα καταψηφίσουμε  την           πρότασή σας, γιατί είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με την πλειοψηφία του           ελληνικού    λαού να δώσουμε ένα τέλος σ´όλα εκείνα που πλήγωναν την       Ελλάδα    και την οδήγησαν στο τέλμα και στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Θα σταθούμε εμπόδιο στα ψυχρά  σας σχέδια, στην πολιτική σας  ανικανότητα και τη διγλωσσία, στην επιδίωξη εδραίωσης της  χειρότερης μορφής κρατισμού.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι σήμερα  η συνισταμένη της λαϊκής θέλησης,           της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Είτε το θέλετε, είτε όχι.

Δυσκολίες υπάρχουν. Θα ξεπεραστούν  όμως και με τις δικές μας                    παρεμβάσεις. Εκεί που ο διάλογος προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση,       προς όφελος και για το συμφέρον του λαού μας. Και έχουμε μέχρι σήμερα      πάμπολλα παραδείγματα όπως το επίδομα ανεργίας.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα  δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην                 Κυβέρνηση Σαμαρά, που αποκατέστησε διεθνώς την αξιοπιστία της χώρας     μας και         αντιστάθηκε στις ίδιες αντιπολιτευτικές σειρήνες που οδηγούσαν με βεβαιότητα        εκτός Ευρώπης, στη δραχμή και στην εξαθλίωση.

Θα στηρίξω την Κυβέρνηση  Σαμαρά, γιατί βάζει τα πράγματα  στη σωστή τους διάσταση. Συντρίβοντας  αποστήματα, καρκινώματα σε όλο  το φάσμα της       κρατικής δραστηριότητας.

Η οικονομία μας για πρώτη  φορά μετά από πολλά χρόνια  καταγράφει             πρωτογενές πλεόνασμα και η ύφεση συρρικνώνεται. Επανακτούμε την            εμπιστοσύνη   των αγορών και ομαλοποιείται η ρευστότητα των τραπεζών.    Επισπεύδονται οι διαδικασίες απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και μεγάλες επενδύσεις δρομολογούνται στη χώρα μας. Καταγράψαμε τεράστια       αύξηση του τουριστικού ρεύματος και οι πρώτες ενδείξεις από τη μεγάλη          τουριστική έκθεση του     Λονδίνου είναι ότι και φέτος θα έχουμε νέα ρεκόρ     στον τουρισμό μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, που ενδεικτικά ανέφερα, θα καταψηφίσω  την  πρόταση δυσπιστίας, με τη βεβαιότητα ότι .θα βγούμε νικητές από τη δύσκολη   αυτή συγκυρία. Με συνέπεια στους στόχους, ελπίδα και αισιοδοξία.

Ευχαριστώ πολύ

ADVERTORIALS