Κωνσταντινούπολη, δημοτικές εκλογές: Νίκη Ιμάμογλου

Κωνσταντινούπολη, δημοτικές εκλογές: Νίκη Ιμάμογλου

Με καταμετρημένο το 94,5% των ψήφων, ο υποψήφιος της κεμαλικής αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επικρατεί του εκλεκτού του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με ποσοστό 53,6% έναντι 45,4% - Ο Γιλντιρίμ συνεχάρη ήδη τον νικητή

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της κεμαλικής αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, εξασφαλίζει εκ νέου τη νίκη στη σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία με το 53,6% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία, με ποσοστό 45,4%.

Ο υποψήφιος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης συνεχάρη τον για δεύτερη φορά νικητή των εκλογών, εκφράζοντας την ευχή ότι θα υπηρετήσει την πόλη. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η «τουρκική δημοκρατία λειτουργεί στην εντέλεια».

Πολιτικοί αναλυτές μιλούν, ήδη, για ένα τεράστιο πλήγμα που υπέστη η κυβέρνηση Ερντογάν, προεξοφλώντας δυσμενείς εξελίξεις.

ADVERTORIALS