Βερολίνο: Ουρές χιλιομέτρων για παπούτσι με ενσωματωμένο εισιτήριο Μετρό!

Βερολίνο: Ουρές χιλιομέτρων για παπούτσι με ενσωματωμένο εισιτήριο Μετρό!

Ενώ στην Αθήνα έχουμε κάνει...«κυπριακό» το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η Adidas στο Βερολίνο διέθεσε αθλητικά παπούτσια με εισιτήριο ετήσιας διάρκειας έναντι 180 ευρώ (μαζί με τα παπούτσια) ενώ μόνο το ετήσιο εισιτήριο κοστίζει 728 ευρώ
Έναν πρωτότυπο διαφημιστικό τρικ για να προσελκύσει νέους επιβάτες έθεσε σε εφαρμογή η Berliner Verkehrsbetriebe, η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό (U-Bahn), το τραμ και τα λεωφορεία στο Βερολίνο κάνοντας το επόμενο «βήμα» στα έξυπνα εισιτήρια. Σε συνεργασία με την εταιρία Adidas, λάνσαρε τα παπούτσια – εισιτήρια.

Πρόκειται για αθλητικά παπούτσια της γνωστής εταιρίας τα οποία έχουν ενσωματωμένο ετήσιο ηλεκτρονικό εισιτήριο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφορά, εκτός από το τρένο (S- Bahn), που δεν το διαχειρίζεται η BVG.

Κάθε ζευγάρι παπούτσια, από τα μόλις 500 που κατασκευάστηκαν, πωλήθηκε από την BVG για 180 ευρώ, όταν το ετήσιο εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς και μόνο κοστίζει 728 ευρώ. Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές χιλιομέτρων έξω από τα ελάχιστα καταστήματα που διέθεσαν τα νέα παπούτσια – εισιτήρια, μερικοί εξ αυτών περιμένοντας μέχρι και 24 ώρες στο κρύο, καθώς θέλησαν να τα προμηθευτούν απλώς και μόνο για την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και για συλλεκτικούς λόγους.

Τα παπούτσια - εισιτήρια έχουν τα χρώματα του εσωτερικού των βαγονιών του βερολινέζικου μετρό, ενώ στην «γλώσσα» έχει ενσωματωθεί το εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς. Για να μπορέσει κάποιος επιβάτης να ταξιδέψει με αυτά, θα πρέπει να φοράει και τα δύο παπούτσια και όχι να τα μεταφέρει, με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες ανταλλαγής των υποδημάτων – εισιτηρίων μεταξύ φίλων.

Παρόλο που οι δημόσιες συγκοινωνίες του Βερολίνου προσελκύουν περίπου 1 δισ επιβάτες τον χρόνο, η διαχειρίστρια εταιρία σκέφτηκε πως με αυτήν καμπάνια θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες, κυρίως νεαρής ηλικίας

protothema.gr

ADVERTORIALS