Ιταλία: Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο -Φόβοι για 30 νεκρούς

Ιταλία: Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο -Φόβοι για 30 νεκρούς

Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες την κεντρική Ιταλία, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο «Rigopiano» διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι. Ο επικεφαλής διασώστης μιλώντας στο ANSA σημείωσε: Υπάρχουν πολλοί νεκροί. 

Η χιονοστιβάδα, που προκλήθηκε μετά το μπαράζ σεισμικών δονήσεων καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιοχή Φαρίντολα που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, στην ευρύτερη περιοχή της Πεσκάρα.

Δύο πελάτες του ξενοδοχείου σήμαναν συναγερμό. Σε μήνυμα που έστειλαν στην αστυνομία έγραψαν: «Βοηθήστε μας, θα πεθάνουμε από το κρύο»!

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο ξενοδοχείο, εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην περιοχή.

Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 22 άτομα.

Ο περιφερειάρχης της Πεσκάρο Αντόνιο ντι Μάρκο, πάλι, έγραψε στο Facebook: «Δυστυχώς συνέβη μια τρομερή τραγωδία. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θύματα, αλλά όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν».

Στο Ριγκοπιάνο επικρατούσε χιονοθύελλα, μεταξύ των φιλοξενουμένων στο ξενοδοχείο ήταν και δύο παιδιά. Φαίνεται ότι κάποιοι απ’ τους πελάτες κατάφεραν να βγουν και να απομακρυνθούν προτού πέσει η χιονοστιβάδα στο κτίριο, αλλά ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι κατάφεραν να σωθούν.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί (τοπική ώρα) το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι οι ομάδες διάσωσης κατόρθωσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, χωρίς όμως να μπορούν ακόμα να μπουν μέσα. Όπως αναφέρεται, δεν ακούγονται φωνές από τους πελάτες και τους εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αλλά φαίνεται φως.

 
 
 

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως οι διασώστες εντόπισαν δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται και σώθηκαν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εργάζονται εντατικά ώστε να κατορθώσουν να φτάσουν στο εσωτερικό του κτρίου. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 τοπική ώρα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έως και 30 νεκρούς. 

 

Το ξενοδοχείο που έπεσε η χιονοστιβάδα. 

Αυτό είναι τo ξενοδοχείο

 iefimerida.gr 

ADVERTORIALS