Βερολίνο: Πρόσφυγας από το Πακιστάν ο οδηγός-μακελάρης με το φορτηγό -Είχε πάει στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Βερολίνο: Πρόσφυγας από το Πακιστάν ο οδηγός-μακελάρης με το φορτηγό -Είχε πάει στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

Πακιστανός πρόσφυγας που έφτασε στη Γερμανία τον περασμένο Φλεβάρη φέρεται να είναι ο άντρας που συνελήφθη χθες για την επίθεση με φορτηγό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σε δημοσίευμά της η Die Welt, αναφέρει ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας από το Πακιστάν και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, όχι όμως για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο δράστης εισήλθε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, ήταν αδιευκρίνιστη. Στη συνέχεια όμως γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές ασφαλείας άρχισαν να δίνουν πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η Washington Post, η New York Post και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της θανατηφόρας επίθεσης.

Όσον αφορά στον δεύτερο επιβαίνοντα και συνοδηγό του οχήματος που σκότωσε στην τρελή πορεία του 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48, οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου έκαναν γνωστό ότι είναι Πολωνός πολίτης και δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεφτε πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Η αστυνομία του Βερολίνου γνωστοποίησε επίσης σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οδηγήθηκε εκεί από πρόθεση.

ADVERTORIALS