Απασφάλισε ο Ερντογάν: Καταφύγιο τρομοκρατών η Γερμανία. ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Απασφάλισε ο Ερντογάν: Καταφύγιο τρομοκρατών η Γερμανία. ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ευθεία επίθεση στη Γερμανία εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χωρίς να φείδεται προσβολών, ο Ερντογάν είπε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες και ότι «θα κριθεί από την ιστορία», κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι απέτυχε να εκδώσει υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που η Αγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι επί καιρό η Γερμανία «τρέφει» μαχητές του κουρδικού κόμματος PKK, που μάχεται εναντίον της Τουρκίας για τη δημιουργία αυτόνομου κουρδικού κράτους, αλλά και ακροαριστερούς του κόμματος DHKP-C, που έχει πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε καμία προσδοκία από τη Γερμανία, αλλά θα κριθείτε από την Ιστορία για υποκίνηση τρομοκρατίας (...). Η Γερμανία έχει γίνει ένα σημαντικό καταφύγιο τρομοκρατών», είπε ο Ερντογάν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του στην Αγκυρα.

«Ανησυχούμε ότι η Γερμανία, η οποία έχει προστατεύσει το PKK και το DHKP-C επί χρόνια, έχει γίνει η αυλή της τρομοκρατικής οργάνωσης των γκιουλενιστών», συμπλήρωσε. 

iefimerida.gr