Απαγόρευση εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων από την Τουρκία

Απαγόρευση εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων από την Τουρκία

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύτηκε η έξοδος από την Τουρκία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών του στρατού, Ισμαήλ Χακκί Πεκίν προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για την Τουρκία δεν έχει περάσει ακόμη. Ο κ. Πεκίν προειδοποιεί για επικείμενες δολιοφθορές, δολοφονίες πολιτικών και ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι συνολικά 7.453 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους 6.038 στρατιώτες. Τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, όπως και οι συλλήψεις στις δυνάμεις ασφαλείας.

Συνολικά, 208 άτομα σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ανάμεσά τους 60 αστυνομικοί, 3 στρατιώτες και 145 πολίτες, είπε ο Γιλντιρίμ. Συνολικά, 1.491 είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά του, υπουγός Δικαιοσύνης είχε πει ότι οι συλλήψεις στρατιωτικών και δικαστικών έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000. Μεταξύ αυτών, 103 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, που σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το οποίο παραθέτει έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματά τους, οι προέρχονται από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 8.000 αστυνομικούς ανά τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και την «παράλληλη δομή» που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ήλεγχε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Καθημερινή

ADVERTORIALS